Basketbol

Banvit, Canaria'ya ilk yenilgisini tattırdı

21 Ocak 2015 Çarşamba 21:08 - Son Güncelleme 22 Ocak 2015 Perşembe 01:28

ULEB Avrupa Kupası'nda Banvit, sahasında İspanyol ekibi ile karşılaştı.

Basketbolda ULEB Avrupa Kupası H Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Banvit, İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımını 80-70 mağlup etti. Temsilcimiz, gruptaki ikinci galibiyetini alırken rakibini de bu sezon Avrupa Kupası'ndaki ilk yenilgisini tattırdı.

ULEB Avrupa Kupası H Grubu 3'üncü maçında Banvit, evinde İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımı ile karşılaştı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz, ilk çeyreği 17-11 önde tamamladı. Banvit, soyunma odasına da 44-34 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe sert savunma yaparak başlayan Gran Canaria, farkı azaltsa da Banvit, son 10 dakikaya 59-52 önde girdi.

Son çeyrekse büyük çekişmeye sahne oldu. Oyunun kontrolünü elinde tutan temsilcimiz, karşılaşmadan 80-70 üstün ayrıldı ve rakibine bu sezon Avrupa Kupası'ndaki ilk yenilgisini tattırdı.

Banvit’te Can Maxim Mutaf 22 sayı, Simmons ise 18 sayı ile galibiyetin mimarları oldu. İspanyol ekibinde ise Brad Newley’nin 18 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Salon: Banvit Kara Ali Acar

Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Sergiy Chebyshev (Ukrayna), Clements Fritz ( Almanya)

Banvit: Cem, Rowland 14, Tolga, Berkay 3, Şafak 5, Davis 5, Vereemenko, Simmons 18, Dragicevic 13, Maxim Mutaf 22

Herbalife Gran Canaria: Oliver 3, Newley 18, Bellas 4, Baez 2, Kendal 12, Pauli 1, Tavares 7, Kuric 13, O'leary 10

1. periyot: 17-11

Devre: 44-34

3. periyot: 59-52

Maçın ardından

Lukıc: "Gran Canaria müsabakası Eurocup'ta oynadığımız en iyi maçtı"

Banvit Başantrenörü Zoran Lukıc, ULEB Avrupa Kupası'nda, İspanyol ekibi Herbalife Gran Canaria takımını yendikleri müsabakasının bugüne kadar kupada oynadıkları en iyi maç olduğunu söyledi.

Lukıc, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müsabakanın genelinde kontrolü ellerinde tuttuklarını dile getirdi. Başantrenör Lukıc, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 30 saniye skorun verdiği rehavetle bazı hatalar yaptık. Bu süre içerisinde 5 sayı kaybettik. Gran Canaria'nın burada ilk yenilgisini alması bizim için çok önemlidir. Bandırma'da, Avrupa Kupası'nda bu güne kadar yenilmemiş takımı yendik. Hak ettiğimiz bir galibiyet olduğunu düşünüyorum."

Herbalife Gran Canaria cephesi

Herblife Gran Canaria Başantrenörü Aito Garcia Reneses ise mücadeleye Banvit kadar istekli başlayamadıklarını belirtti.

İlerleyen dakikalarda kendilerini toplamaya çalıştıklarını ifade eden Reneses, "Müsabakanın başında oyuna kötü başlamamız müsabakayı kaybetmemize neden oldu. Banvit müsabaka boyunca beklemediğimiz şeyler yaptı. Beklemediğimiz şeylerden biri de özellikle Can Maxim Mutaf'ın 3 sayı yüzdesiydi. Kendisi müthiş bir yüzdeyle 3 sayı kullandı" diye konuştu.

Reneses, Banvit'in müsabaka boyunca çok fazla top çalmasına dikkati çekerek, "Bu da müsabakanın sonunda skoru bayağı etkiledi" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Paris'e Karşıyaka damgası!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz