Basketbol

Banvit, Roma'yı yaktı!

04 Mart 2015 Çarşamba 22:15 - Son Güncelleme 04 Mart 2015 Çarşamba 23:01

Banvit, ULEB Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında Virtus Roma'ya fark attı.

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında Banvit, sahasında İtalya'nın Virtus Roma takımını 16 sayılık farkla 71-55 yendi.

Maç iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. Banvit, Rowland ve Mejia'nın üçlükleriyle 3. dakikayı 6-4 önde geçti. Virtus Roma Ebi, Ejim ve Zeeuw'un sayılarıyla 4. dakikada skoru 8-6'ya getirerek, farkı 2 sayıya indirdi.

İlk beş dakika 11-11 eşitlikle geride kaldı. Banvit, Vereemenko'nun basketleriyle 6. dakikayı 14-11 önde geçmeyi başadı. Konuk ekibin pas hatalarını Davis ve Rowland ile cezalandıran turuncu-yeşilli ekip, ilk periyodu 22-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda Davis ve Mejia ikilisinin basketleriyle başlayan Banvit, 13. dakikada skoru 28-23'e getirdi. Sert savunmasını Mejia'nın sayılarıyla destekleyen Türk ekibi, 15. dakikada farkı 5 sayıya (30-25) çıkardı. Virtus Roma, ilk yarının son iki dakikasına girilirken Jones 32-32 eşitliği sağladı. Son dakikalarda Veremeenko, Davis ve Simmons ile etkili olan Banvit, soyunma odasına 40-36 önde gitti.

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda Banvit savunmasını öne çıkarırken, Simmons ve Rowland ile sayılar buldu. İtalyan ekibi, Ebi'nin basketleriyle 25. dakikada skoru 45-40'a getirdi. Banvit, boyalı alanı Dragicevic ve Rowland ile iyi kullanırken, Stipcevic ise pota altında etkili oldu. Banvit, final periyoduna 52-51 üstün girdi.

Son periyoda iyi başlayan Banvit, ilk dakikalarda Davis ve Dragicevic ile sayılar buldu. Ev sahibi takım, 32. dakikada 5 sayılık (56-51) farka ulaştı. Dragicevic, Mejia ve Simmons'un etkili oyunu ve sayılarıyla, farkı iyice açan Banvit, son 5 dakikaya 63-51 önde girdi. Son dakikalarda rakibine fazla sayı şansı vermeyen Türk ekibi, maçtan 71-55 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi 16 sayı ile Banvit'ten Mejia oldu.

Salon : Kara Ali Acar

Hakemler: Vicente Bulto (İspanya), Oscar Perea (İspanya), Josip Radojkovic (Hırvatistan)

Banvit: Rowland 13, Berkay, Şafak, Davis 10, Mejia 18, Veremeenko 8, Simmons 11, Baron, Dragicevic 6, Maxim Mutaf 5

Virtus Roma: Ejim 16, Jones 4, Ercole 6, Sandri, Zeeuw 4, Stipcevic 8, Morgan 4, Ebi 13

1. periyot: 22-18

Devre: 40-36

3. periyot: 52-51

Ernak: "Oyuncu kardeşlerim Roma'da özveriyle oynayıp, bu turu ceplerine koyarlar"

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında, sahasında İtalya'nın Virtus Roma takımını 71-55 yenen Banvit'in Başantrenörü Selçuk Ernak, "Biz son periyotta bu savunmayı yapabiliyorsak, oyuncu kardeşlerim Roma'da özveriyle oynayıp, bu turu ceplerine koyarlar. Bu turu geçmek kulübümüz için çok önemli" dedi.

Bu maçın diğer maçlardan farklı olduğunu belirten Ernak, "Bu uzun bir maç, normal maçlar gibi değil. Şu anda maçın ilk yarısını bitirdik. Önümüzdeki hafta bugün ikinci yarısını oynayacağız. Roma'ya karşı çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bu bir taktik savaşı. Karşımızda kıymetli ve tecrübeli bir takım var. Dolayısıyla onları son periyotta 4 sayıda tutabilmiş olmanın, gerçekleştirmeye çalıştığımız değişim adına çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Ernak, son periyotların takımların can alıp, can verdiği, eteğindeki bütün taşları döktüğü bölümler olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Biz son periyotta bu savunmayı yapabiliyorsak, oyuncu kardeşlerim Roma'da özveriyle oynayıp, bu turu ceplerine koyarlar. Bu turu geçmek kulübümüz için çok önemli. Bunun bilincinde olarak o maça hazırlanacağız."

Virtus Roma cephesi

Virtus Roma Başantrenörü Luca Delmento da yaptığı değerlendirmede, Banvit'e karşı ilk 30 dakikada çok önemli bir efor sarf ettiklerini söyledi.

Hücum ve defansta çok başarılı olduklarını vurgulayan Delmento, "Banvit'e hızlı hücum imkanı tanımadık. Dar rotasyonumuzdan dolayı son 10 dakika oyun kurucularımı değiştirme fırsatım olmadı. Banvit son 10 dakika baskıyı iyice arttırdı. Bunda da başarılı oldu. Bu maçın sonucunu bizim rotasyonumuzun dar olması ve Banvit'in topa çok iyi baskı yapması belirledi" ifadesini kullandı.

Banvit'in çok kaliteli bir takım olduğunu bilerek sahalarında maça hazırlanacaklarını ifade eden Delmento, "Bu sadece devre arası, ikici devreyi kendi evimizde oynayacağız. Banvit'in çok kaliteli bir takım olduğunu bilerek, evimizde neler yapabileceğimize bakacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Tur için avantaj Pınar Karşıyaka'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz