Basketbol

Bir ilçenin sporda zirve yürüyüşü

02 Nisan 2015 Perşembe 11:46 - Son Güncelleme 02 Nisan 2015 Perşembe 11:52

Bandırma ilçesinin 2 takımı, futbol ve basketbolda başarılı bir sezon geçiriyor.

Balıkesir'in Spor Toto Süper Lig'deki temsilcisi Balıkesirspor düşmeme mücadelesi verirken Bandırma ilçesinin takımlarından futbolda Bandırmaspor, Spor Toto 2. Lig'de, basketbolda Banvit ise ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluk hedeflerine adım adım yaklaşıyor.

AA'nın derlediği bilgilere göre, Bandırma, futbol ve basketbolda takımlarının başarısıyla bu sezon adını fazlasıyla duyuruyor.

Balıkesir'in Spor Toto Süper Lig'deki temsilcisi Balıkesirspor, 39 yıl sonra yükseldiği bu ligden düşmemek için mücadele ederken Bandırma ekiplerinin zirve yürüyüşü ve hedefleri dikkati çekiyor.

Basketbolda ULEB Avrupa Kupası çeyrek finalinde deplasmanda 2 farklı yenildiği Fransız ekibi Paris Levallois'i sahasında 75-71 mağlup ederek yarı finale yükselen Banvit, hedef büyüttü.

Bu sezon 13. kez düzenlenen kupada Galatasaray'dan 7 yıl sonra yarı finale yükselen ikinci Türk takımı unvanına ulaşan Banvit, kupayı kaldırmayı ve çıtayı yükseltmeyi hedefliyor. Yarı finalin ilk ayağında sahasında Rus ekibi Khimki'yi 83-82 yenen Banvit, 8 Nisan'da Moskova'da oynayacağı rövanş müsabakası öncesi finale yükselme yolunda avantaj sağladı.

Banvit Basketbol Spor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, yarı finali yeterli görmediklerini, Avrupa'da tarih yazmaya devam etmek istediklerini belirterek, hedeflerinin kupaya uzanmak olduğunu söyledi.

Takımın ve Bandırma'nın buna inandığını dile getiren Kılıç, yarı finaldeki rakipleri Khimki'yi geçerek finale yükselmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Futbolda da hedef şampiyonluk

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 23 haftadır liderlik koltuğunu bırakmayan Bandırmaspor, kuruluşunun 50'nci yılını şampiyonlukla süslemek istiyor.

Ligin 3. haftasında lider olan ve sadece bir hafta ara verdikten sonra 7. haftada tekrar zirveye yerleşen Bandırmaspor, 29. hafta sonunda aldığı 16 galibiyet ve 10 beraberlikle topladığı 58 puanla en yakın takipçisi Göztepe'nin 2 puan önünde bulunuyor.

Göztepe'den sonra 45 golle grubun en fazla rakip fileleri havalandıran takımı olan Bandırma ekibi, 5 hafta sonra ipi göğüsleyerek PTT 1. Lig'e yükselmeyi amaçlıyor.

Geçen sezon 29. hafta sonunda 17 galibiyet ve 5 beraberlikle 56 puan toplayan Bandırmaspor, sezonu 61 puanla 4. sırada bitirmişti.

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı, 1965'te profesyonel lige alınan tek ilçe takımı olan Bandırmaspor'un, 50 yıl sonra şampiyonluğa çok yaklaştığını belirtti.

Ligi şampiyon bitirerek PTT 1. Lig'e doğrudan yükselmek istediklerini ifade eden Kılkışlı, "Bunu bu yıl yapmayı daha çok istiyoruz çünkü 50. yılımızı şampiyonlukla süslemeyi hedefliyoruz. Bandırma'yı bir üst ligde temsil etmemize sadece 5 maç kaldı" dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise Bandırmaspor'un şampiyon olacağına, Banvit'in de Avrupa'da kupayı kazanacağına inandığını anlattı.

Bir ilçe olarak futbol ve basketbolda 2015 yılını çok başarılı geçirdiklerini vurgulana Mirza, "Futbolda ligin bitmesine 5 hafta kaldı. Takımımız, zirvedeki en yakın rakibi Göztepe'nin 2 puan önünde. Son 5 haftanın çok zor geçeceği ortada. Bandırmaspor'un bu maçlarda başarılı olarak mutlu sona ulaşacağından hiç kuşku duymuyorum" diye konuştu.

Mirza, ULEB Avrupa Kupası'nda yarı finale yükselen Banvit'i de kutlayarak, "Onlar da Bandırmaspor gibi, Bandırma'yı çok iyi temsil ederek marka durumuna getirdi. Önce final, sonra kupa hedefi Banvit için zor değil" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Ernak, Moskova için temkinli konuştu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz