Basketbol

Pınar Karşıyaka evinde güldü

03 Aralık 2014 Çarşamba 21:45 - Son Güncelleme 03 Aralık 2014 Çarşamba 22:46

Pınar Karşıyaka, gruptaki 8. maçında Letonya'dan Ventspils'i konuk etti.

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası F Grubu'ndan çıkmayı daha önce garantileyen Pınar Karşıyaka, 8. maçında Letonya'dan Ventspils'i 71-67 mağlup ederek 6. galibiyetini aldı. Temsilcimiz, Ventspils'le grupta oynadığı ilk maçı da 81-72 kazanmıştı.

TRT Spor'dan canlı yayınlanan müsabakaya Chatman'ın sayılarıyla başlayan rakibi karşısında Diebler, Palacios ve Dixon ile basketler bulan Pınar Karşıyaka, ilk 5 dakikayı 10-6 önde geçti. Diebler'ın üst üste sayılarıyla aradaki farkı 10 sayıya kadar (20-10) çıkaran ev sahibi ekip, periyodu 21-12 önde bitirdi.

İkinci periyoda Diebler ve Palacios'un sayılarıyla başlayan Pınar Karşıyaka, 15. dakikada Dixon'un basketleriyle aradaki farkı 14 sayıya çıkardı: 31-17

Yeşil-kırmızılı ekip, kalan bölümde Peiners ve Lejasmeiers ile aradaki farkı azaltan rakibi karşısında devreyi 38-32 üstün tamamladı.

Üçüncü periyodun başında Grazulis ve Vairogs ile sayılar bulan konuk ekip, Chatman'in basketiyle aradaki farkı 4 sayıya (43-39) kadar indirse de Pınar Karşıyaka farkın azalmasına izin vermedi. Periyodun bitimine 4 dakika kala Gabriel'in smaç basketiyle 52-42 öne geçen Pınar Karşıyaka, 3 sayılık basketlerle aradaki farkı azaltan rakibi karşısında periyodu 54-53 üstün tamamladı.

Son periyotta Pınar Karşıyaka faul atışlarından bulduğu sayılarla 34. dakikayı 61-55 önde geçti. Barış Hersek'in 3 sayılık basketleriyle son 3 dakika 30 saniyeye 68-61 üstün giren Pınar Karşıyaka önünde Ventspils, 38. dakika içinde aradaki farkı 1 sayıya kadar indirdi: 68-67

Son bölümde daha etkili olan Pınar Karşıyaka müsabakadan 71-67 galip ayrıldı. Ventspils'te Chatman son periyotta ikinci kez teknik faul aldığı için diskalifiye edildi.

Salon: Karşıyaka

Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Ilya Putenko (Rusya), Aleksandar Milojevic (Makedonya)

Pınar Karşıyaka: Dixon 12, Deibler 17, Strawberry 5, Barış Hersek 9, Palacios 10, Mutlu Demir 2, İnanç Koç 1, Yunus Sonsırma 5, Gabriel 9, Soner Şentürk 1

Ventspils: Chatman 14, Lejasmeirers 9, Gulbis, Grazulis 6, Grant 6, Barnies 2, Vairogs 9, Ate 5, Butjankovs, Peiners 8, Meiers 8

1. periyot: 21-12

Devre: 38-32

3. periyot: 54-53

Diskalifiye: 30.35 Chatman (Ventspils)

Maçın ardından

Sarıca: "Amacımıza ulaştık"

Pınar Karşıyaka Başantrenör Ufuk Sarıca, bugün maçı kazanarak, ikinciliği korumak istediklerini, bunu da başardıklarını söyledi.

Sarıca, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, ligde oynadıkları Royal Halı Gaziantep maçının ardından 6 oyuncunun besin zehirlenmesi yaşadığını, bunlara Ceyhun ve Egemen'in sakatlıklarının de eklendiğini söyledi.

Fiziksel olarak maça hazırlanamadıklarını kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Maça baktığımızda düşük yüzdeyle oynadık. Bu müsabakanın farklı bitmesini engelledi. Bugün ne olursa olsun amacımız maçı kazanıp, ikinciliği korumaktı. Liderlik için şansımız az ama önemli bir galibiyet aldık. Önümüzde 3 günlük bir süre var, fiziksel olarak toparlanıp ligde de kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Ventspils cephesi

Oyunculuğunda Pınar Karşıyaka'da da forma giyen Ventspils Başantrenörü Roberts Stelmahers ise Karşıyaka'ya dönmenin güzel bir his olduğunu, çevrenin değişmesine rağmen İzmir'in her zaman güzel olduğunu kaydetti.

Kaybetmelerine rağmen bir üst tur için hala şanslarının olduğunu kaydeden Stelmahers, şöyle konuştu:

"Karşı takımın çok kuvvetli olduğunun farkındaydık. Pınar Karşıyaka, iyi bir antrenör, iyi bir takımla güzel bir galibiyet aldı. Basketbolu bilen oyuncuları var, onlara karşı savunma yapmak zordu. Elimizden geleni yaptık ama mağlup olduk. Oyunun sonlarında yaptığımız hatalar bizim için kötü oldu. Genç bir takımız çoğu oyuncumuzun Eurocup tecrübesi yoktu. Sakin kalamadık ve panik olduğumuz için hatalar yaptık."

Sıradaki Haber
Tofaş evinde dağıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz