Basketbol

Trabzonspor tarih yazmak istiyor

25 Nisan 2015 Cumartesi 11:35 - Son Güncelleme 25 Nisan 2015 Cumartesi 11:41

Hopikoğlu: "Pazar günü hep birlikte Hayri Gür'de tarih yazalım"

Basketbol FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nde 26 Nisan Pazar günü Fransa'nın Nanterre takımıyla finalde karşılaşacak Trabzonspor Medical Park'ın kulüp başkanı Abiş Hopikoğlu, bordo-mavili taraftarlara çağrıda bulunarak, "Pazar günü hep birlikte Hayri Gür'de tarih yazalım" dedi.

Geçen yıl Türkiye Basketbol Ligi'ni 9. sırada tamamlayarak, FIBA EuroChallenge Kupası'na katılan Trabzonspor Medical Park, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa kupalarında finale yükselerek önemli kupayı kaldırma fırsatı yakaladı.

Trabzon'da gerçekleştirilen organizasyondaki ilk maçında Romanya'nın Energia takımını 83-63 mağlup ederek FIBA EuroChalenge Kupası'nda 15. maçında 14. galibiyetine imza atan bordo-mavili takım, kupayı müzesine getirmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'tan sonra ikinci olacak

Trabzonspor Medical Park, kupayı müzesine getirmesi halinde FIBA EuroChallenge Kupası'nı kazanan ikinci Türk takımı olacak.

2003-2004 sezonunda FIBA Avrupa Ligi, 2005-2006'dan itibaren FIBA EuroCup ve 2008-2009'dan sonra da FIBA Challenge Kupası adıyla sürdürülen ve bu sezon EuroChallenge Kupası adıyla 12. kez sahibini bulacak organizasyonda daha önce Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda Macaristan'da kupayı kazanmıştı.

Hopikoğlu: "Mutlu sonla tamamlamak istiyoruz"

Kulüp başkanı Abiş Hopikoğlu, yaptığı açıklamada, camia olarak kenetlendiklerini ve karşılaşmayı beklediklerini belirterek, "Pazar günü hep birlikte Hayri Gür'de tarih yazalım" dedi.

Müthiş bir başarı öyküsünü mutlu sonla nokta koymak istediklerinin altını çizen Hopikoğlu, "Bu ekip, yönetimiyle, teknik ve idari kadrosuyla bir bütün olarak EuroChallenge Kupası'nda finale kadar geldi. Nanterre'yi de yenerek kulüp tarihimizin ilk Avrupa kupasını müzemize getirmiş olacağız" diye konuştu.

Energia maçında taraftarlara verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Hopikoğlu, şöyle devam etti:

"Hayri Gür'deki kitle takıma müthiş enerji verdi. Nanterre maçında bu enerjiyi ikiye katlayalım. Pazar günü saat 21.00'de EuroChallenge Kupası, ebediyen müzemizde kalmak üzere ellerimizde yükselsin. Bunu hep beraber başarmamamız için bir neden yok. Buraya kadar yaptığımız mücadeleyi, verdiğimiz emeği, gösterdiğimiz başarıyı artık taçlandırma vakti. Hayri Gür'ü tıklım tıklım taraftarlarımızın doldurmasını bekliyoruz."

Sıradaki Haber
Trabzon Avrupa'da fırtına
Yükleniyor lütfen bekleyiniz