Basketbol

"Çok büyük istekle oynadık"

13 Ekim 2015 Salı 22:26 - Son Güncelleme 13 Ekim 2015 Salı 22:37

F.Bahçe Başantrenörü Obradovic, TED Ankara Kolejleri maçının ardından konuştu.

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Rönesans TED Ankara Kolejliler'i 97-81 yendikleri maçta çok büyük istekle oynadıklarını söyledi.

Obradovic, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, uzun seyahatlerin ardından ilk resmi maçlarına çıktıklarına dikkati çekerek, çok büyük istekle oynayarak rakiplerini yendiklerini kaydetti.

Takımın değişmesinden dolayı taraftarların da merak içinde olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Oyuncuların çoğu iyi oynadı. Şu ana kadar tam takım antrenman yapamadık. Savunma açısından düzeltmemiz gereken şeyler var. Takım zihniyeti daha çok skor üretmek üzerine olmalı. Bunu yapmak için de iyi savunma yapmamız ve koşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin İtalyan oyuncusu Luigi Datome ise çok iyi maç çıkardıklarını ancak kazanmalarına rağmen geliştirmeleri gereken noktaların bulunduğunu dile getirdi.

Özmeriç: "Erteleme talebimiz kabul edilmedi"

Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Hasan Özmeriç, Ankara'daki terör olayından çok etkilendiklerini, yaşadıkları travma sonrası maçın ertelenmesi yönündeki talebin kabul edilmediğini ifade etti.

Ankara'da elim bir olayın yaşandığını hatırlatan Özmeriç, şunları söyledi:

"Maalesef takım salon içinde, ben salon dışındaydım. İnşallah Türkiye'de böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Bu bir travma. Ben ortamı gördüm. Oyuncularımız 50 metre ötede bomba, helikopter ve ambulans seslerini duydu. Ne olduğunu anlamadılar. Bunu açıklamak zorunda kaldım. Neticesinde federasyonumuzdan Fenerbahçe maçını erteleme talebimiz oldu. Fenerbahçe'nin yoğun maç trafiğinden bu kabul edilmedi. Kulüplerimizin bu konudaki taleplerinin maç trafiğinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Teessüflerimi bildiriyorum."

Karşılaşmayla ilgili değerlendirmede de bulunan Hasan Özmeriç, Martynas Gecevicius ve Marko Tomas'ı sakatlıkları nedeniyle kullanamadıklarını aktararak, "Bu sakatlıklar kısa rotasyonunda sıkıntılar yaşattı. İkinci yarı kötü basketbol oynamadık ancak çok sayı yedik" ifadelerini kullandı.

Maçta takımı adına 19 sayı üreten Caner Erdeniz ise ilk yarı istemedikleri hatalar yaptıklarını ve hakimiyet kuramadıklarını vurguladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz