Basketbol

Avrupa Şampiyonası'nda yok!

05 Ağustos 2015 Çarşamba 12:50 - Son Güncelleme 05 Ağustos 2015 Çarşamba 12:54

2.22'lik Boban Marjanovic, Avrupa Şampiyonası'nda forma giyemeyecek.

Kızılyıldız'da gösterdiği başarılı performansın ardından NBA takımlarından San Antonio Spurs'e transfer olan Marjanovic, ayağındaki sakatlık nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Sırbistan Basketbol Federasyonu'nun sağlık kontrollerinde ayağında kırık olmadığı ortaya çıkan yıldız oyuncunun Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alması bekleniyordu.

Ancak Marjanovic'in yeni takımı San Antonio Spurs, NBA'de çaylak sezonunu geçirecek oyuncusunun kulüp doktorlarının kontrolünden geçmesini istedi. Spurs yönetimi, yapılan tetkikler sonucunda ayak bileğinde kemik ödemi tespit edilen Marjanovic'in milli takımda oynamasına izin vermediğini açıkladı. FIBA ve NBA arasındaki özel anlaşmaya göre NBA takımları, oyuncunun sağlığını tehdit eden bir durum görmeleri halinde milli takımlarda yer almalarına engel olabiliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sırbistan Başantrenörü Sasha Djordjevic, "Her karar bireylere ait olmalı. Boban Marjanovic, milli takımda oynamayı çok istiyor ve bunun için de çok çalışıyor. Kimsenin hayalini engellemeye hakları yok" dedi.

15 Ağustos'ta 27. doğum gününü kutlayacak Boban Marjanovic, 2008 yılında Sırbistan Ümit Milli Takımı'yla avrupa şampiyonluğu yaşamıştı.

5 Eylül'de başlayacak Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda Türkiye ve Sırbistan'ın haricinde İspanya, Almanya, İtalya ve İzlanda yer alıyor.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz