Basketbol

"Takımınla gurur duyuyorum"

11 Ocak 2014 Cumartesi 19:04 - Son Güncelleme 11 Ocak 2014 Cumartesi 19:12

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun, maç sonrası konuştu.

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 76-70 yenerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ekrem Memnun, "Maçın tamamında üstün olan taraf bizdik. Takımından gurur duyuyorum" dedi.

Memnun, maçın ardından yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'yi yenerek üst üste 5. kez kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Takımından gurur duyuyorum. Maçın tamamında üstün olan ve yüksek konsantrasyonla oynayan basketbolcularımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde lider, Eurolig'de de iyi bir pozisyonda olduklarını hatırlatan Memnun, "Zor bir sezonda çok başarılı maçlar çıkardık. Bu kupa, hedeflerimizden biriydi. Oyuncularımız, 'Galatasaraylılık' ruhunu sahaya yansıttı ve kulübün geçmişine gösterdikleri saygıyı müthiş bir mücadele örneği göstererek ortaya koydular" ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın Türkiye'de kadın basketbolunun en önemli taşlarından biri olduğuna değinen Memnun, "Çok kuvvetli bir takımla oynadık. Bizi sürekli destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Maçın son saniyelerinde çıkan olayların hoş olmadığını vurgulayan Memnun, "Neden böyle şeyler yaşandığını bilmiyorum. Kadın basketbol finalinde bunların olmaması gerekirdi" değerlendirmesinde bulundu.

"Yeterince sert mücadele edemedik"

Fenerbahçe Başantrenörü Roberto Iniguez ise karşılaşmada üstün tarafın Galatasaray olduğunu, özellikle maçın ilk üç çeyreğinde yeterince sert mücadele edemediklerini ve düşük şut yüzdesinde kaldıklarını söyledi.

"Maçı kazanmak için son periyotta farklı defansif taktikler uyguladık ve tam saha pres yaptık" diyen Iniguez, oyuna ortak olmak için ellerinden geleni yaptıklarını, farkı eritmelerine rağmen sahadan galip ayrılamadıkları için üzgün olduğunu belirtti.

Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunun altını çizen İspanyol başantrenör, "Türkiye Kupası'ndan elendik ama önümüzde hedef koyabileceğimiz ve final oynamak istediğimiz lig ve Avrupa maçlarımız var. Bunlara yoğunlaşacağız" dedi.

"Bu finali kaybetmiş olabiliriz. Şimdi toparlanıp ayağa kalkmalı ve önümüzdeki maçlara hazırlanmalıyız" diyen Iniguez, takım olarak performanslarını artırarak daha iyi maçlar çıkaracaklarına inadığını sözlerine ekledi. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz