Basketbol

VİDEO | Yakın Doğu'dan şok karar!

23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:38 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2018 Cuma 17:16

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Yakın Doğu Üniversitesi, faaliyetlerini sona erdirdiğini açıkladı. TRTSPOR'a konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Kulüp Başkanı Işık Eyigüngör, "Bu kararı, maçlarımızı Lefkoşa'da oynayamadığımız için aldık" dedi. Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu da, kararı yeni öğrendiklerini kaydederek, "Bu kadar başarılar kazanıldı. Negatif bir durum, böyle olmamalıydı. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı'nın misyonunu tamamladığı ve bu branştaki kulüp faaliyetlerinin sona erdirildiği bildirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda toplam 5 şampiyonluk yaşadı. Bordo-beyazlılar, FIBA Avrupa Kupası (2017), Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi (2017), Türkiye Kupası (2017, 2018) ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda (2017) şampiyonluk elde etti.

Bordo-beyazlılar, bu sezon ise ligde Fenerbahçe ile oynadığı final serisini 3-1 kaybederek ikincilikle yetinmek zorunda kalırken, FIBA Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde ise dördüncü oldu.

"Bu kararı, maçlarımızı Lefkoşa'da oynayamadığımız için aldık"

Yakın Doğu Üniversitesi Kulüp Başkanı Işık Eyigüngör, TRTSPOR'a yaptığı açıklamada, bu kararı, kendi maçlarını Lefkoşa'da oynayamadıkları için aldıklarını söyledi. 

Eyigüngör,  açıklaması şöyle;

"Yakın Doğu Ailesi'nin spora girerken tek bir amacı vardı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her platformda tanınması ve maçların KKTC'de Lefkoşa'da oynanmasıydı. Bunun için bir kadro yapıldı. Bu kadro 2 yılda 5 kupa kazandı. Bunlardan biri EuroCup şampiyonluğudur. Bu kadar başarı olmasına rağmen maçların hala Kuzey Kıbrıs'ta oynanmamasından dolayı bundan sonraki evrelerde de oynanamayacak gibi gözüktüğünden dolayı Yakın Doğu Üniversitesi, kulübü kapatma kararı almıştır. Bu alınan karar şimdi alınmış bir karar değildir. Sene içinde alınmış bir karardır. Şimdi açıklanmasının tek sebebi; sene içinde Basketbol Federasyonu Kadınlar Ligi'nin ve FIBA'nın organizasyonun bozulmaması içindir. Ligler bittikten sonra zaten direk açıklamamızı yaptık. Karara saygı duymak lazım."

Kalaycıoğlu: "Biz de yeni öğrendik"

Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu da, kararı oyuncularla birlikte yeni öğrendiklerini kaydederek, "Bu kadar başarılar kazanıldı. Negatif bir durum, böyle olmamalıydı. Çok üzgünüz" dedi.

Kalaycıoğlu, kararın kendilerine yeni bildirilmesi konusunda ise "Bu kararın bizim motivasyonumuzu bozmaması için bize önceden söylenmediğini düşünüyorum, saygı duyuyorum" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz