Basketbol

Yakın Doğu Üniversitesi kupayı kazanan 4. ekip oldu

04 Mart 2017 Cumartesi 17:58 - Son Güncelleme 04 Mart 2017 Cumartesi 18:06

Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası final maçında Bellona AGÜ'yü 77-61 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi, kupayı müzesine götüren 4. takım oldu. Kupayı daha önce 11'er kez Fenerbahçe ve Galatasaray, 2 defa da BOTAŞ kazanmıştı.

Bornova Atatürk Spor Salonu'nda 8 takımın katılımıyla 1 Mart Çarşamba günü başlayan organizasyonda çeyrek finalde Galatasaray'ı 78-62'lik skorla geçen Yakın Doğu Üniversitesi yarı finalde ise Beşiktaş'ı 75-66 yenerek adını finale yazdırdı.

Final maçında Bellona AGÜ'yü 77-61 mağlup eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekibi, 25. kez düzenlenen organizasyonda ilk kez mutlu sona ulaştı. Kupayı daha önce 11'er kez Fenerbahçe ve Galatasaray, 2 defa da BOTAŞ kazanmıştı.

Zafer Kalaycıoğlu 10'da 10 yaptı

Daha önce Fenerbahçe ile 6, Galatasaray ile de 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, 10. finalinde de başarıya ulaştı.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde lider durumda bulunan ve FIBA Avrupa Kupası'nda yoluna çeyrek finalde devam eden Yakın Doğu Üniversitesi, Kalaycıoğlu yönetiminde ilk kupasını kazandı.

Bellona AGÜ ilk finalini kaybetti

Bellona AGÜ, tarihinde ilk kez final oynadığı Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşamadı.

Çeyrek finalde Mersin Büyükşehir Belediyespor'u 65-54, yarı finalde ise Fenerbahçe'yi son saniyede bulduğu basketle 71-69 mağlup eden Bellona AGÜ, finalde Yakın Doğu Üniversitesi'ni geçemedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz