Basketbol

Sarıca ve Ene, maç sonrası neler söyledi?

17 Şubat 2018 Cumartesi 22:02 - Son Güncelleme 17 Şubat 2018 Cumartesi 22:07

Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, PTT Erkekler Türkiye Kupası yarı finalinde 86-79 mağlup oldukları TOFAŞ karşılaşmasında kötü oynamamalarına rağmen istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene ise "Yetenek olarak istediklerimizi yapabildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum ancak bu kadar karakter koyabilecek oyuncularla bu iş olabilirdi" dedi.

Sarıca, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, finale çıkamadıkları için üzgün olduklarını belirterek, "TOFAŞ, gerçekten çok iyi oynadı. Bizim adımıza kötü bir maç değildi ama kaybetmek için kötü oynamak gerekmiyor. Rakip bizden daha iyiydi." dedi.

TOFAŞ'ın sezon başından beri dış atışları tercih ettiğini ve kendilerinin de rakiplerini buna zorladığını vurgulayan Sarıca, "TOFAŞ'a karşı boyalı alanı savunmak istiyorduk ama ilk periyodu müthiş yüzdeyle oynadılar. Sert bir maç oldu. TOFAŞ'a finalde başarılar diliyorum. Ligin geri kalan bölümü ve Avrupa için mesai harcayacağız." diye konuştu.

Siyah-beyazlı ekibin ABD'li basketbolcusu Joshua Taylor Adams, beklenen performansı gösteremediklerini ve mücadeleden mağlup ayrıldıklarını dile getirdi.

Ene: "Oyuncularımı tebrik ediyorum"

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, 36 dakika boyunca maçı önde götürdüklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Maç öncesi toplantılarımızda bir kupa olduğunu ve final biletinin bulunduğunu oyuncularımızla konuştuk. 'Kim çok istiyorsa o alacak' dedik. Oyuncularımız ilk dakikadan itibaren bunun kararlılığını gösterdik. Yetenek olarak istediklerimizi yapabildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum ancak bu kadar karakter koyabilecek oyuncularla bu iş olabilirdi."

Beşiktaş Sompo Japan oyuncusu Strawberry'nin çok iyi oyuncu olduğuna dikkati çeken Ene, "Bu oyuncu sayesinde Beşiktaş oyunda kalma karakterini gösterdi. İyi savunma yapıyorduk ancak onun bulmuş olduğu üçlükler Beşiktaş'ı oyunda tuttu. Sonunda daha ritimli olan ve daha iyi oynayan takım olarak kazanmasını bildik." ifadelerini kullandı.

TOFAŞ'ın oyun kurucusu Henry ise iki taraf için zorlu bir maçın geride kaldığını belirterek, "Hakemler maçı çok iyi yönetti. Antrenörümüz çok iyi bir oyun planı çıkardı ve biz onu uyguladık." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
TOFAŞ, Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırdı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz