Basketbol

Dışlanmış, itilmiş ve yok sayılmıştı!

09 Eylül 2014 Salı 09:53 - Son Güncelleme 14 Eylül 2014 Pazar 23:04

''Beni Milli Takım’a düşünmediler. Bu nedenle Milli Takım’a gitmeyeceğim''

Ergin Ataman, EA Milano forması giyen Keith Langford’a Türk pasaportu çıkartarak Milli Takım’da oynatmak istiyordu. Ancak, ABD’li şutör son anda ay yıldızlı formayı taşımaktan vazgeçti. Ve mecburen Emir Preldziç’e dönüş yapıldı. Genç star da Avustralya maçındaki kritik üçlükleriyle tarih yazdı.

Avustralya maçının son anları...

Bitime 5 saniye kala top Emir Preldziç’in ellerinde. Avustralya maçı son top kalmış. Emir o an insiyatif alıyor. Yürekli bir şekilde havalanıyor ve topu rakip el üstünden potaya gönderip mucizeye imza atıyor. F.Bahçeli yıldız attığı üçlükle maçı bitiriyor. Çeyrek final vizesi 12 Dev Adam’ın oluyor...

İki ay önceye dönelim. Emir için milli takım kariyeri noktalanmış. Türkiye kariyeri ise tehlike altında. Başarılı oyuncu 2 ay önce, kahraman ilan edildiği ülkeden dışlanmış ve başka bir ülkenin yolunu tutma planları yapıyor. Gelin o günlere dönelim...

TÜRKİYE’Yİ TERKEDECEKTİ

Basketbol Federasyonu 5+1 kuralını çıkardı. Türkiye’de yetişmemiş devşirme oyuncuların, yabancı statüsünde sayılacağını duyurdu. Bu, Emir Preldiç’in, Fenerbahçe Ülker kadrosunda yer bulmasını imkansız hale getirmişti.

Bir de Milli Takım Antrenörü Ergin Ataman, Emir’i ay yıldızlı takımın kadrosunda düşünmeyip, EA Milano forması giyen ABD’li Keith Langford’a Türk pasaportu alarak Milli formayı giydirmek istiyordu. Bu, Emir için her şeyin bitmesi anlamına geliyordu. Langford, anlaşma safhasında ay yıldızlı formayı giymekten vazgeçti. Milli Takım bir anda devşirmesiz kaldı. Emir Preldiç’e ise mecburi dönüş yapıldı.

“SAKATIM” DEDi, MiLLi TAKIM’DAN AFFINI iSTEDi

Milli Takım kurmayları biraz da zorunlu olarak kadroya Emirin adını yazmak zorunda kaldı. Ancak, Emir kırgındı. Sakat olduğunu belirtti ve Milli Takım’dan affını istedi. Yakınlarına ise şunları söylüyordu Emir:

- Beni Milli Takım’a düşünmediler. Türkiye’de ise yabancı statüsünde saydılar. Bu nedenle Milli Takım’a gitmeyeceğim...

Milli bir sporcunun Türkiye’de yabancı statüsünde oynamasının mantıksızlık olduğunu düşünen TBF kararından vazgeçti. Yönetmeliğe özel bir madde eklendi. Emir ve onun gibilerin yolu açıldı. Emir, yumuşadı. Kadroya dahil oldu.

Ve Avustralya maçındaki mucize üçlük ile çeyrek final böyle geldi...

HÜRRİYET

Sıradaki Haber
Milliler inançlı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz