Basketbol

Milliler Dünya Kupası'na hazır

29 Ağustos 2014 Cuma 20:11 - Son Güncelleme 29 Ağustos 2014 Cuma 20:13

A Milli Takım, Yeni Zelanda maçının son hazırlıklarını yaptı.

İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası'nda C Grubu'nda yarın Yeni Zelanda'ya karşı ilk maçına çıkacak A Milli Basketbol Takımı, son antrenmanını yaptı.

C Grubu maçlarının oynanacağı Bizkaia Arena Spor Salonu'ndaki antrenman 1,5 saat sürdü. Antrenman sonrası basına değerlendirmelerde buluna milli basketbolcular, şampiyonaya iyi başlangıç yapmanın önemli olduğuna dikkati çekti.

Hazırlıkları tamamladıklarını ve takımda her şeyin çok güzel olduğunu belirten Oğuz Savaş, "İlk maç bizim için çok önemli. Hazırlıklar bitti artık en önemli kısmı geldi. Ne için hazırlandığımızı artık göreceğiz. İlk maç hep çok önemli olur" dedi.

"Kazanmamız gerekiyor" diyen Savaş, şöyle devam etti:

"Nasıl başlarsa öyle gider' derler. İnşallah galibiyetle başlar ve öyle de devam ederiz. Yeni Zelanda'da dikkat edilmesi gereken en önemli oyuncu Kirk Penney ama takım olarak da çok tempolu ve sert oynuyorlar. Karşılık vermemiz gerekiyor. Durdurmaya çalışacağız. Bizim seviyemizde bir takım değil. Kendi oyunumuzu oynarsak kazanırız."

Real Madrid'de forma giydiği dönemde İspanya'da 2 güzel yıl geçirdiğini ve şampiyonanın bu ülkede olmasından memnun olduğunu kaydeden Kerem Tunçeri ise şu ifadeleri kullandı:

"Bizim için şu anda turnuvanın en önemli maçı Yeni Zelanda. Çünkü ilk maç. İyi başlamamız lazım. İyi savunma yapıp, hızlı hücumlarla kolay sayı bulmamız gerekiyor. Şu anda önemli olan maç maç düşünüp, gruptan çıkmak."

Sinan Güler de rakip Yeni Zelanda'ya ilişkin "Daha çok topsuz hareket ederek basketbol oynamayı seviyorlar ve gördüğümüz kadarıyla şut oranları yüksek olduğunda tehlikeli oluyorlar. Hücumunu bozmamız ve sert savunmalarına akıllı hücum yapmamız gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin yer aldığı C Grubu'nda yarınki ilk maçların programı TSİ şöyle:

Ukrayna-Dominik Cumhuriyeti (13.30)

Yeni Zelanda-Türkiye (17.00)

ABD-Finlandiya (22.30)

Sıradaki Haber
Nevriye sözleşme uzattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz