Basketbol

Ergin Ataman TRT SPOR'a konuştu

06 Mayıs 2021 Perşembe 17:50 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2021 Perşembe 18:16  |  Kaynak : TRT SPOR

Anadolu Efes ile olan sözleşmesini 2 yıl daha uzatan deneyimli başantrenör Ergin Ataman, konuk olduğu TRT SPOR canlı yayınında özel açıklamalarda bulundu.

3 sezondur Avrupa basketbolunun zirvesinde yer aldıklarını belirten Ataman, "Bu başarıyı sağlayan çok büyük bir organizasyon var. Anadolu Efes, Avrupa basketbolunun en kurumsal yapılarından biri. Son 3 sezonda da Türkiye'nin ortak gururu haline geldik. Uzun zamandır konuşuyorduk, hedeflerimiz ne olabilir diye. Bugün de bunu yazıya döktük. Yurt dışından gelen bazı teklifler vardı ancak hiçbirini beklemeden burada devam ettirme kararı aldık. Ben de bu konuda karşılıklı olarak güzel birlikteliğimize aynı şekilde devam edeceğim." ifadelerini kullandı. 

2018'in sezon ortasında Anadolu Efes'e geldiği dönemde takımın Avrupa Ligi'nde sonuncu olduğunu ifade eden Ataman, "Sonraki sezon yepyeni bir yapılanmaya gittik. Biz o kadroyla sonunculuktan finale geldik. 2020'de tüm otoriteler tarafından en büyük favoriyken ara verildi ve lig sonra oynanmadı. Bu sezon da Dörtlü Final'e kaldık. Biz bu hikayeyi bir kupayla tamamlamak istediğimizi belirtiyoruz. 2019'dan farklı olacak. Her maç zor. Play-off'ta geçtiğimiz rakip Real Madrid. Son 10 yıldır hep Final-Four'a kalmış bir ekip. Yarı finaldeki rakibimiz ise son şampiyon CSKA Moskova. Diğer tarafta da turnuvanın favorilerinden Barcelona var. Biz şampiyon olmak için gidiyoruz. Sonuna kadar da mücadelemizi verip kupayı bir kez daha Türkiye'ye getirmek istiyoruz." dedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz