Basketbol

Ivkovic: "Yeterli tecrübemiz yok"

23 Eylül 2014 Salı 21:51 - Son Güncelleme 23 Eylül 2014 Salı 21:53

Anadolu Efes Başantrenörü Ivkovic, Olympiakos maçını değerlendirdi.

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Uluslararası Gloria Cup Turnuvası'nda Olympiakos'a 79-73 yenildikleri mücadelede, rakiplerinin tecrübesine ayak uyduramadıklarını belirtti.

Ivkovic, Avrupa'da bu zamanda görülebilecek en iyi turnuvada mücadele ettiklerini vurgulayarak, genel olarak iyi bir maç geçirdiklerini söyledi.

Olympiakos'un maçı kazanmayı hak ettiğini anlatan Ivkovic,"Genç ve yeni bir takımız. Birçok oyuncu aramıza katıldı. Özellikle savunmada, istediğimiz seviyeye ulaşamadık. İlk yarıda, rakip oyuna ağırlığını koydu. 3. periyotta, maç için savaşmaya başladık. Olympiakos gibi bir takıma karşı yeterli tecrübemiz yoktu. Yaptığımız 16 top kaybı, çok fazlaydı. Gerekli dersleri çıkarmalı ve sonraki maçlarda daha iyi oynamalıyız. Umarım yarın Unicaja Malaga karşısında daha iyi oluruz" diye konuştu.

Anadolu Efesli oyuncu Doğuş Balbay da maçın belli dakikalarında çalıştıkları setleri hatalı uyguladıklarını kaydederek, "Basit sayılar yedik. Bu da yenilgiye neden oldu. Tabii ki bir hazırlık maçı, ders çıkarmamız lazım. En önemli ders de hazırlığımızın dışında, oyunu daha iyi kontrol etmek ve rakibi daha iyi analiz edip, onları maçta daha iyi uygulamak. Bu hataları yaptığımız için bugün kaybettik. Yarın Unicaja Malaga'ya karşı ciddi bir şekilde hazırlanıp kendimizi göreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

- Bartzokas: "Genel olarak oyundan memnunum"

Olympiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas ise hazırlık döneminde iyi bir takıma karşı ilk kez oynadıklarını ifade ederek, "Genel olarak oyundan memnunum" dedi.

Üç numaralı pozisyonda iki sakat oyuncularının bulunduğunu, bunun da takımı için büyük bir problem teşkil ettiğini dile getiren Bartzokas, "Rotasyonda bunun çözümlerini arayacağız. 4. periyot, takımım adına iyi geçmedi, 8 top kaybı yaptık. Genel olarak oyundan memnunum. Anadolu Efes, öncelikle çok iyi bir antrenöre sahip ve iyi oyuncuları da var. Hücumda ve savunmada daha iyi çözümler bulmaya çalışacağız. Anadolu Efes'e de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 

Sıradaki Haber
Anadolu Efes tatsız başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz