Basketbol

Mersin'de hedef Avrupa'da final

04 Aralık 2014 Perşembe 15:02 - Son Güncelleme 04 Aralık 2014 Perşembe 15:03

Mersin Büyükşehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda final istiyor.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'nda Orduspor'u yenerek, gruptan çıkmayı garantileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin başantrenörü Olcay Orak, hedeflerinin final oynamak olduğunu söyledi.

Orak yaptığı açıklamada, takım olarak kupaya başlamadan önce önlerine büyük bir hedef koyduklarını söyledi.

Orduspor'u 65-62 yenerek gruptan çıkmayı garantileyerek bu hedefte önemli bir yol kat ettiklerini belirten Orak,şunları kaydetti:

"Ordupor karşılaşmasının hem bizim hem de onlar için zor olacağını biliyorduk. Biz kazansak, gruptan çıkmayı garantiliyorduk, onlar galip gelse kupaya devam edebilme şanları olacaktı. Maçta kontrolü elimizde tuttuk. Rakibimiz de iyi mücadele ortaya koymasına rağmen, farkı koruduk ve çok değerli bir galibiyet aldık."

Gruptan çıkmayı garantilemelerine rağmen gelecek hafta Mersin'de oynayacakları Sparta&K M.R. Vidnoje maçına da kazanmak için çıkacaklarını ifade eden Orak, "Bu maçı da kazanarak lider olmak istiyoruz. FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda ilk hedefimiz gruptan çıkmaktı, başardık. Mütevazi olmak istemiyoruz, biz Mersin Büyükşehir Belediyesi'yle bu kupada final oynamak istiyoruz" diye konuştu.

C Grubu'nda 3 galibiyet, 1 mağlubiyetle 7 puanı bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 puanlı Sparta&K M.R. Vidnoje'nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Sıradaki Haber
AGÜ evinde kayıp
Yükleniyor lütfen bekleyiniz