Basketbol

AGÜ'nün yeni transferi iddialı

30 Ocak 2015 Cuma 14:02 - Son Güncelleme 30 Ocak 2015 Cuma 14:11

Lindsay Whalen, sezon sonunda Kayseri'de şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) ilk yarıyı averajla 3. sırada tamamlayan Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ Spor), yeni transferlerinden ünlü oyuncu ABD'li Lindsay Whalen, sezon sonunda AGÜ Spor formasıyla şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.

Kısa bir süre önce katıldığı AGÜ Spor'da FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'inde oynadığı 4 maçta 20,2, TKBL'de de 3 karşılaşmada 13,7 sayı ortalamasına ulaşan 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu, performansıyla ön plana çıktı.

2012-2013 sezonunda Galatasaray'da da forma giyen Whalen, AA'ya yaptığı açıklamada, yeniden Türkiye'ye gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu vurgulayan başarılı basketbolcu, "Türkiye'ye uzun bir aranın ardından geldiğim için çok sevinçliyim. Abdullah Gül Üniversitesi'nde olmak güzel. Hem başantrenör hem de takımla gayet uyum içerisindeyim" diye konuştu.

Çok sayıda teklif almasına rağmen kendi hedefiyle AGÜ Spor'un hedefinin uyuşmasından dolayı Kayseri'ye geldiğini anlatan Whalen, "Oynamaktan zevk alacağım bir şehre geldim, Kayseri, gayet güzel bir şehir. Takımım için elimden gelenin en iyisini yaparak, katkı sağlamaya çalışacağım. Takımın skor yükünü üstlenmek istiyorum. Sezon sonunda AGÜ Spor ile ligde şampiyonluk kupasını kaldırarak, önemli bir başarıya imza atmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

TKBL Avrupa'daki en iyi lig

TKBL'nin çok çekişmeli bir lig olduğunu dile getiren ABD'li basketbolcu, "Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Avrupa'daki en iyi lig. Takımlar çok güçlü, çok kaliteli oyuncular var. Rekabet çok fazla burada, bu durum da kaliteyi artırıyor. Tekrar Türkiye'de forma giyiyor olmaktan mutluyum" dedi.

Basketbolun kendisi için yaşam tarzı olduğunu belirten Whalen kendisini iyi hissettiği sürece bir kaç yıl daha basketbol oynamayı düşündüğünü kaydetti.

AGÜ Başantrenörü Ayhan Avcı ise Whalen gibi kariyeri başarılarla dolu bir oyuncunun aralarına katılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Whalen ile daha da güçlü hale geldiklerini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Whalen takıma katılır katılmaz katkı vermeye başladı. Oynadığı maçlarda kalitesini gösterdi. Çok iyi bir oyuncu, onun gibi bir oyuncuya sahip olduğumuz için mutlu ve gururluyuz. Kendisi çok da iyi bir insan. Sadece sahanın içinde değil, sahanın dışında da uyumlu ve pozitif."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz