Basketbol

Beşiktaş hükmen galibiyet bekliyor

01 Şubat 2015 Pazar 14:04 - Son Güncelleme 01 Şubat 2015 Pazar 14:15

''Yönetmelikte yazılanlara aykırı olduğu için itiraz hakkımızı kullandık''

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 14. haftasında siyah-beyazlı takımın Galatasaray Odeabank ile yaptığı derbi maçta kurallara uyulmadığı gerekçesiyle hükmen galibiyet beklediklerini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın yaşadığı forma krizi nedeniyle maçın, kuralların belirttiğinden daha geç başladığına dikkati çeken Özköse, yaptığı açıklamada, bu konuda Türkiye Basketbol Federasyonu'na gerekli itirazı yaptıklarını dile getirdi.

İtirazın değerlendirilmesini beklediklerini belirten Hakan Özköse, "Hükmen galibiyet bekliyoruz. Konuyla ilgili itirazımızı yaptık. Kurallar ortada. Ancak buna istinaden alınacak karara da saygılıyız" ifadelerini kullandı.

Uluğ: "Müsabaka yönergesinin bize verdiği hakkı kullandık"

Beşiktaş Kulübü Basketbol Direktörü Yiğiter Uluğ ise Türkiye Basketbol Federasyonu Müsabaka Yönergesi'nin kendilerine verdiği hakkı kullanarak itirazda bulunduklarını söyledi.

Yönergeye göre ev sahibi takımın açık formayla oynaması gerektiğine dikkati çeken Uluğ, "Bizim formamız siyah. Galatasaray parçalı üst ve siyah şortla sahaya çıktı. Şortlar aynı olduğu için hakem 'ben böyle oynatmam' dedi. İkinci bir alternatif forma bulundurmaları gerekirdi" diye konuştu.

Alternatif formanın salonda bulunmadığını hatırlatan Yiğiter Uluğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O formalar Florya'dan gelecekti. Saat 15.00'te başlaması gereken karşılaşma, 15.27'de başladı. Bu durumlarda 15 dakika beklenir, takımlardan biri hazır değilse maç tatil edilir. Hakem ve teknik komiser, formaların geleceğini söylediler. Maçı 15 dakika sonra tatil etmediler. Yönetmelikte yazılanlara aykırı olduğu için itiraz hakkımızı kullandık. Top artık Türkiye Basketbol Federasyonu'nda olacak. Yönetmeliği mi uygular, teknik komiserin kararını mı dikkate alır, bilemiyorum."

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda dün oynanan karşılaşmada yaşanan forma krizi nedeniyle derbi 27 dakika geç başlamış ve Beşiktaş da itirazda bulunmuştu. Galatasaray Odeabank, TKBL'de sezonun ikinci yarısının ilk hafta maçını 73-50'lik skorla kazanmıştı.

Hükmen yenilgiyle ilgili madde

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Basketbol Oyun Kuralları'ndaki "Hükmen yenilgi" başlıklı 20. maddesi şöyle:

"Eğer belirlenmiş başlama saatinden 15 dakika sonra bir takım yoksa ya da oynamaya hazır 5 oyuncuyu sahaya çıkaramıyorsa, eylemleri oyunun oynanmasını engelliyorsa, baş hakem tarafından uyarılmasına rağmen oynamayı reddediyorsa oyunu hükmen kaybedecektir."

Maddenin ikinci bölümünde, bu hareketin disiplin cezası da, "Oyun rakip tarafından kazanılır ve skor 20-0 olarak işlenir. Ayrıca hükmen yenilen takım sıralamada sıfır puan alır" olarak belirtiliyor.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz