Basketbol

Fenerbahçe'ye Kayseri'de 2. şok!

25 Nisan 2015 Cumartesi 19:06 - Son Güncelleme 25 Nisan 2015 Cumartesi 19:17

Abdullah Gül Üniversitesi, F.Bahçe'yi 59-56 yenerek, seride 2-0 öne geçti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı final ikinci maçında Abdullah Gül Üniversitesi, sahasında Fenerbahçe'yi 59-56 yenerek, seride 2-0 öne geçti.

Son periyoda 14 sayı geride giren ev sahibi ekip, taraftarının da desteğiyle 25 sayı üretti ve karşılaşmayı kazanmayı başardı.

Abdullah Gül Üniversitesi'nden Whalen 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Sanders de 40 dakika oyunda kalarak takımına önemli katkı sağladı.

Üç galibiyet alan takımın finale yükseleceği seride üçüncü maç, 28 Nisan Salı günü İstanbul Fenerbahçe Ülker Arena'da oynanacak.

Salon: Kadir Has

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Kaan Büyükçil, Önder Yılmaz

Abdullah Gül Üniversitesi: Pınar Demirok 3, Whalen 21, Wright 12, Sanders 14, Mazic 2, Marginean 7, Esra Ural

Fenerbahçe: Bibrzycka, Birsel Vardarlı Demirmen 3, Zellous 7, Cansu Köksal 8, Emine Tuğba Palazoğlu 9, Tuğçe Canıtez 4, Holingsvorth 4, Bojovic 5, Charles 16

1. periyot: 13-16

Devre: 26-36

3. periyot: 34-48

5 faulle çıkan: 33.42 Holingsvorth (Fenerbahçe)

MAÇIN ARDINDAN

Avcı: "Avantaj elde ettik ama daha hala yolumuz var"

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı final serisi ikinci maçında Fenerbahçe'yi yenerek, finale yükselmek için avantaj elde ettiklerini ancak işlerinin daha bitmediğini söyledi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, Fenerbahçe'yi maçın son bölümlerinde gösterdikleri mücadele ile 59-56 mağlup etmeyi başardıklarını belirtti.

Zor olan bir karşılaşmayı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Avcı, "Çok değişken bir maçtı. Benim yönettiğim en ilginç karşılaşmalardan biriydi. Maç içinde çok git-geller oldu. Fark 15 sayılara çıktı o anda herkes serinin 1-1 olduğunu düşünmeye başlamıştı. Bu kadar iyi bir dönüşü Fenerbahçe gibi takıma karşı dahi yapabiliyormuşuz. Bu çok güzel bir durum" diye konuştu.

Maçın ilk yarısında planladıkları hiçbir şeyi yapamadıklarını, disiplinsiz ve dağınık oynadıklarını dile getiren Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"İkinci yarıda yaptığımız mücadeleye aklı da ekleyebildik. Böyle bir takıma karşı 10 sayıdan geri gelip kazanabildik. Şimdi avantaj elde ettik ama daha hala yolumuz var. Biz saha avantajımızı kullandık şimdi sıra onlarda. Tabi daha uzatmak istemiyoruz üçüncü maçı da kazanmak istiyoruz. Ancak zor geçecektir, seyirci avantajı şimdi Fenerbahçe'de. Küçümsenmeyecek bir iş yaptık. Artık bu maçı unutup üçüncü maça odaklanacağız."

Fenerbahçe Başantenörü Winnicki: "Seri daha bitmedi"

Fenerbahçe Başantenörü Jacek Winnicki ise Abdullah Gül Üniversitesi'ni galibiyetten dolayı tebrik ederek, "Seri daha bitmedi, biz İstanbul'da oynanacak maçlara hazır olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz