Basketbol

Galatasaray'da Bone'un sağlık durumu

01 Mart 2015 Pazar 15:27 - Son Güncelleme 01 Mart 2015 Pazar 15:31

Henüz tam performansı ile maç oynayabilecek durumda değil.

Galatasaray Odeabank'ta mali sorunlar nedeniyle ülkesine giden ve daha sonra ödemelerinin yapılmasıyla tekrar dönen ABD'li basketbolcu Kelsey Bone'un, şu anki fiziksel durumuyla henüz tam performansla maç oynayabilecek durumda olmadığı açıklandı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Bone'un 28 Ocak'ta USK Prag'da oynanan FIBA Kadınlar Avrupa Ligi maçında sol diz iç yan bağlarında zorlanmaya bağlı olarak bir sakatlık yaşadığı hatırlatılarak, "Oyuncumuz, tedavisi takım sağlık ekibimizce sürdürülürken Amerika'ya gitmişti. Ülkesinden 26 Şubat Perşembe günü dönen sporcumuz, sağlık ekibimiz tarafından muayene edilmiş, daha sonra da kendisine birtakım fonksiyonel saha testleri uygulanmıştır" denildi.

Bone'un sakatlık yaşadığı diz iç yan bağlarının fizyolojik olarak tamamlanmasa da neredeyse iyileştiği, aynı dizini destekleyen bacak kas gruplarına ait kuvvetlerinde diğer bacağına göre çok fazla olmasa da zayıflıkların olduğu aktarılırken, şu görüşlere yer verildi:

"Sahadaki hareketleri için ihtiyacı olan kondisyon, denge, koordinasyon ve çabukluk özellikleri açısından ise tamamlanması gereken eksikliklerin bulunduğu tarafımızca saptanmıştır. Şu anki fiziksel durumu çerçevesinde sporcumuz Kelsey Bone henüz tam performansı ile maç oynayabilecek durumda değildir. Takıma risksiz bir şekilde katılması için oyuncumuzun eksikliklerinin tamamlanması adına gereken planlama yapılmıştır. Süreç, başantrenörümüz Ekrem Memnun ile takip edilip değerlendirilecektir."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz