Basketbol

"Karşıyakalılar gönlünü ferah tutsun"

07 Temmuz 2015 Salı 14:58 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2015 Salı 15:01

Ustaoğlu "Son topa kadar mücadeleyi bırakmayan bir takım oluşturacağız"

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, "Takımdan ayrılan 5 oyuncunun yeni ekiplerine maliyeti 3 milyon 800 bin avro, bizim bu seneki oyuncu bütçemiz 4-4,5 milyon avro arasında olacak" dedi.

Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon tamamladıktan sonra oyuncuları diğer takımlar tarafından transfer edilen Pınar Karşıyaka'da ilk ayrılan oyuncu kurucu Bobby Dixon oldu. Barış Hersek'in de Fenerbahçe Ülker'in yolunu tuttuğu Pınar Karşıyaka'da Strawberry Olympiyakos'la anlaşırken, 3 yıldır takımda bulunan Jon Diebler'ın da Anadolu Efes'e transferi her an açıklanabilir.

Pınar Karşıyaka'nın diğer yabancı oyuncularından Kenneth Gabriel, NBA Yaz Ligi'nde oynamak istediğini yönetime bildirirken, Juan Palacios için başka takımlardan teklifler olduğu biliniyor.

Barış Hersek'in dışındaki Türk oyunculardan Erkan Veyseloğlu Türk Telekom'la anlaşırken, fazla süre bulamayan Ceyhun Altay ile Yunus Sonsırma da ligin yeni takımı TÜYAP Büyükçekmece'ye transfer oldu.

Soner Şentürk'le sözleşme yenileyen yeşil-kırmızılı ekipte, Cemal Nalga'nın takımda kalıp kalmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

"Karşıyakalılar gönlünü ferah tutsun"

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Tamer Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesinde transfer çalışmaların iyi gittiğini, 2-3 gün içinde sonuçlanan transferleri açıklayacaklarını söyledi.

Görüştükleri oyuncuların 3-4 tanesinde imza aşamasına geldiklerini kaydeden Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk etapta oyuncu piyasası çok yüksekti. Mevcut bütçemizle herkesi almamız mümkün değil. Dikkatsizce para harcayacak bir yapımız yok. Takımdan ayrılabilecek isimler olduğunu bekliyordum ama bu kadar yüksek ücretler teklif sunulacağını beklemiyordum. Bizden ayrılan Bobby Dixon ve Barış Hersek Fenerbahçe Ülker'e, Jon Diebler Anadolu Efes'e, Strawberry Olympikaos'a ve Erkan Veyseloğlu da Türk Telekom'a transfer oldu. Takımdan ayrılan 5 oyuncunun yeni ekiplerine maliyeti 3 milyon 800 bin avro, bizim bu seneki oyuncu bütçemiz 4-4,5 milyon avro arasında olacak."

Ustaoğlu, bu seneki toplam bütçelerinin ise 6-6,5 milyon avro olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"THY Avrupa Ligi yönetiminin kriterlerine göre bu bütçenin yüzde 65'i oyunculara harcanabiliyor. Onun için bu doğrultuda hareket etmemiz lazım. 5 yıldır basketbol şubede uyguladığımız sistemi devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sistem bozulursa başarının gelmesi söz konusu değil. Karşıyakalılar gönlünü ferah tutsun, bu sene de son topa kadar mücadeleyi bırakmayan bir takım oluşturacağız."

Sıradaki Haber
Yeşilgiresun parkeye çıkıyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz