Basketbol

EuroBasket 2015: C grubu

04 Eylül 2015 Cuma 11:25 - Son Güncelleme 04 Eylül 2015 Cuma 11:26

Hırvatistan, Yunanistan, Makedonya, Slovenya, Gürcistan ve Hollanda.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) C Grubu'nda mücadele edecek Hırvatistan ve Yunanistan turnuvanın favori takımları arasında yer alıyor.

C Grubu'ndaki takımlardan, Yunanistan ve turnuvanın 4 ev sahibi arasında bulunan Hırvatistan arasında liderlik mücadelesi yaşanması bekleniyor.

Seyirci desteğini de arkasına alacak Hırvatistan, özellikle son yıllarda yetiştirdiği başarılı basketbolcularla öne çıkıyor. Fenerbahçe Ülker'de 3 sezon boyunca gösterdiği üstün performansın ardından bu sezon Brooklyn Nets forması giyecek Bojan Bogdanovic, Orlando Magicli Mario Hezonja gibi NBA tabanlı oyuncuların yanı sıra Barcelonalı Ante Tomic ve Anadolu Efesli Dario Saric takımın önemli oyuncuları arasında gösteriliyor.

Hırvatistan, Avrupa arenasında son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor. Son olarak Slovenya'da düzenlenen EuroBasket 2013'te 4'üncülük elde eden Hırvatistan, turnuvadaki en önemli başarılarını ise 1993 ve 1995'de 3'üncü olarak yaşadı.

Müzesinde olimpiyat ikinciliği ve FIBA Dünya Kupası üçüncülüğü de bulunan Hırvatistan, oluşturduğu genç ve dinamik kadroyla şampiyonanın sürpriz favorileri arasında bulunuyor.

- Yunanistan 3. şampiyonluğun peşinde

Grupta Hırvatistan ile liderlik mücadelesi vermesi beklenen Avrupa basketbolunun önde gelen temsilcilerinden Yunanistan ise başantrenör Fotis Katsikaris yönetiminde şampiyonluk hedefliyor.

Olympiakos'da forma giyen ve Avrupa'nın en iyi basketbolcuları arasında gösterilen 33 yaşındaki deneyimli oyuncu Vassilis Spanoulis önderliğindeki kadrosuyla birçok başarıya imza atan Yunanistan'da dikkati çeken diğer oyuncular ise Milwaukee Buckslı Giannis Antetokounmpo ve Olympiakoslu Giorgos Printezis.

1987'de ev sahipliği yaptığı ve 2005'te Sırbistan-Karadağ'da düzenlenen Avrupa şampiyonalarından altın madalyayla dönen Yunanistan, bu turnuvada aynı başarıyı 3. kez tekrarlamak hedefiyle parkeye çıkacak.

- Makedonya sürpriz arayacak

Son yıllarda basketbolda yükselişe geçen Makedonya, grubun favori takımları arasında yer almasa da elemelerde gösterdiği üstün performansla turnuvaya katılmayı hak etti.

Grubunda yer alan Belçika, Danimarka ve Belarus ile oynadığı 6 maçın 5'ini kazanan Makedonya, en iyi ikinci takım olarak turnuvaya adını yazdırdı.

Daha önce şampiyonaya 1999 ve 2009'da katılmasına rağmen üst turlara çıkamayan Makedonya, turnuvadaki asıl çıkışını ise 2011'de gerçekleştirdi. Evsahibi Litvanya'yı çeyrek finalde yenerek turnuvayı 4. sırada tamamlayan Makedonya'da Pero Antic, Vlado Ilievski, Lester "Bo" McCalebb, Todor Gecevski, Gjorgji Cekovski ve Vojdan Stojanovski gibi oyuncular Avrupa basketbolunun sayılı isimleri arasında yer alıyor.

- Slovenya Dragic'siz parkeye çıkacak

Grubun iddialı ekiplerinden Slovenya, özellikle güçlü defansif yapısıyla turnuvanın dikkat çekici takımları arasında bulunuyor.

Takımın yıldız oyuncusu Goran Dragic'in ailesel nedenlerde katılamayacağı turnuvada Slovenya, mücadeleci oyun yapısı ve 3 sayı çizgisinin ardından yüksek isabetli atışlar yapabilen skorer oyuncularıyla dikkate alınması gereken takımlar arasında gösteriliyor.

Turnuvaya düzenli olarak katılan takımlar arasında yer alan Slovenya, 2009'da 4'üncü, 2013'te ise 5'inci olarak dikkati çekti.

- Gürcistan 3. kez üst üste katılacak

Son yıllarda yetiştirdiği basketbolcularla Avrupa arenasında adından söz ettiren Gürcistan, grupta sürpriz yapma ihtimali bulunan takımlar arasında gösteriliyor.

Türk pasaportu da bulunan yıldız oyuncusu Zaza Pachulia önderliğinde şampiyonaya 3. kez üst üste katılacak Gürcistan'ın dikkat çeken diğer oyuncuları arasında Jacob Pulen, Manuchar Markoishvili, Viktor Sanikitze ve Giorgi Shermadini yer alıyor.

Uluslararası turnuvalarda deneyim konusunda eksikliği bulunan Kafkas ekibi, başantrenör Igor Kokoskov yönetiminde maçlarına hazırlanıyor.

- Hollanda'nın kozu hızı hücum

Yetenek konusunda üst düzey olmasa da dinamik bir oyuncu kadrosuna sahip Hollanda'nın, savunma problemi yaşayan takımlar karşısında hızlı hücumlarla etkili olması bekleniyor.

Turnuvanın en tecrübeli takımları arasında yer alan "Portakallar"ın en önemli başarısı olarak 1983'te elde ettiği 4'üncülük bulunuyor.

Sıradaki Haber
EuroBasket 2015: B grubu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz