Basketbol

F.Bahçe Doğuşlu oyunculardan flaş Milli Takım kararı!

06 Kasım 2017 Pazartesi 17:27 - Son Güncelleme 06 Kasım 2017 Pazartesi 18:39

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı'nın milli oyuncuları, 2019 Dünya Kupası eleme maçlarının THY Avrupa Ligi müsabakalarıyla çakışması nedeniyle A Milli Takım'ın elemelerdeki kadrosunda yer almayacak.

Sarı-lacivertlilerin milli basketbolcuları Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Barış Hersek, Ali Muhammed ve Egehan Arna, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) ile Avrupa Ligi yönetimi arasında bir türlü çözülemeyen maç takvimi sorunu nedeniyle, A Milli Takım'ın Dünya Kupası eleme maçları kadrosunda bulunmayacaklarını duyurdu.

Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında paylaştığı, Sinan Güler, Barış Hersek, Ali Muhammed ve Egehan Arna'nın da adının yer aldığı açıklamada, "A Milli Takım ve THY Avrupa Ligi maç tarihlerinin çakışmasına neden olan takvimden ötürü, 2019 Dünya Kupası eleme müsabakalarında forma giyemeyeceğimizi üzülerek belirtmek isteriz." denildi.

FIBA tarafından 2019 Dünya Kupası eleme maçlarının sezon ortasında oynatılmasına yönelik takvim değişikliğinin, uzunca süredir basketbol gündemini meşgul ettiği ve sporcuları da oldukça güç bir duruma soktuğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilinmesini isteriz ki, Türkiye Milli Takımı formasını giymek, bizler için tarifi olmayan bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bugüne dek gururla taşıdığımız milli takım formasına hizmet etmeye devam etmek de en büyük arzumuzdur. Ancak THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden oyuncuların kulüplerinin, sezon içinde oynanacak THY Avrupa Ligi maçlarında forma giyememesine neden olacak şekilde FIBA tarafından yapılan takvim düzenlemesi, büyük fedakarlıklarla kurulmuş ve kulüpler seviyesinde Türkiye'nin bir temsilcisi olarak başarıya ulaşmayı hedefleyen kulübümüzü zor durumda bırakacaktır. Son THY Avrupa Ligi şampiyonu olarak bir ilke imza atan ve Türk halkına, bu başarıya ulaşan ilk Türk takımı olarak büyük bir mutluluk yaşatan Fenerbahçe Doğuş, bu sezon da aynı gururu ülkemize yaşatmak için yoluna devam etmektedir. Her ne kadar milli takım forması giyebilmek, biz sporcular için gurur verici bir görev olsa da sezon içerisinde kulübümüze olan yükümlülüklerimizi yerine getirmek de vazgeçilmez bir sorumluluktur. Fenerbahçe Doğuş oyuncuları olarak, ülke basketboluna hem milli takımımızın hem de kulübümüzün formasıyla en iyi şekilde hizmet etmek, en büyük arzumuzdur. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi, milli takım ve THY Avrupa Ligi maç tarihlerinin çakışmasına neden olan takvimden ötürü, 2019 Dünya Kupası eleme maçlarında forma giyemeyeceğimizi üzülerek belirtmek isteriz."

Açıklamada, sporcuları zor durumda bırakan bu düzenlemenin, ilgililerce tekrar gözden geçirilmesi tavsiyesinde de bulunuldu.

 

Çin'de düzenlenecek Dünya Kupası için elemelerde mücadele edecek milli takımımız, B Grubu'nda İsveç, Letonya ve Ukrayna ile karşılaşacak. 

Spor takvimiin yoğunluğu nedeniyle 2018'den 2019 yılına ertelenen şampiyonaya katılacak takım sayısında da değişikliğe gidilecek. Dünya Kupası'nda ilk kez grup aşamasında 24 takım yerine 32 takım yer alacak.

Sıradaki Haber
Aday kadro açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz