Basketbol

Pota Perileri Dünya Şampiyonası'na bileniyor

01 Ağustos 2014 Cuma 17:21 - Son Güncelleme 01 Ağustos 2014 Cuma 17:25

A Milli Basketbol Takımı, İtalya'nın Bormio kasabasında ilk antrenmanını yaptı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Türkiye'de düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdürdü.

İstanbul'daki hazırlık döneminin ardından çalışmalarına dün gittiği İtalya'nın Bormio kasabasında devam eden ay-yıldızlılar, ilk çalışmasını bugün gerçekleştirdi. Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki antrenmanda kondisyon ağılıklı uygulamalar üzerinde duruldu.

Bormio kampı hakkında Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Yıldızoğlu, "İlk dönem antrenmanlarını planlı bir şekilde adaptasyon süreci olarak planlamıştık. Şu anda ne durumda olduğumuz daha iyi biliyoruz. Buna göre burada daha yoğun bir yükleme planı uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Kamp sonuna kadar kondisyon açısından maç yapmaya hazır hale gelmeyi planladıklarını aktaran deneyimli başantrenör, "Burada hep beraber olacağız. Sadece kamp ve antrenman yapacağımız tesisler ile kalacağımız yer olduğu için işimize daha iyi odaklanacağız. Kızlar beraber daha fazla zaman geçecekler. Mutlaka takım kimyası olumlu etkisi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
''Sahaya çıkıp oynamak lazım''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz