Basketbol

"Potanın Perileri" finale çıkamadı

04 Ekim 2014 Cumartesi 21:55 - Son Güncelleme 05 Ekim 2014 Pazar 19:41

Türkiye bronz madalya maçına çıkacak.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası yarı finalinde İspanya'ya 66-56 yenilen A Milli Takım, finale çıkma şansını kaçırdı.

Organizasyonda bugüne kadar oynadığı maçları kazanan ve etkili performansıyla mücadeleyi hiç bırakmayan milliler, İspanya karşısında ilk 3 periyotta oyunu dengede götürmesine karşın son çeyrekte direncini koruyamadı.

İlk periyodu 20-19 Türkiye'nin üstünlüğünde geçilen maçın devresini 28-27, üçüncü çeyreğini ise 41-30 önde tamamlayan İspanya, son periyodu 10 sayı farkla 66-56 galip durumda bitirdi.

Turnuvadaki beşinci maçında ilk yenilgisini alan "Potanın Perileri", daha önce grup aşamasında Fransa'yı 50-48, Kanada'yı 55-44 ve Mozambik'i 64-54, çeyrek finalde ise Sırbistan'ı 62-61 mağlup etmişti.

- Nevriye ve Sanders'ın performansı yetmedi

İspanya karşısında ilk üç periyot başa baş bir mücadele ortaya koyan A Milli Takım'da Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders'in performansları yeterli olmadı.

Milli takımda Nevriye ile Sanders, 18'er sayı üreterek takımın en skorer isimleri olurken, çift haneli sayılara ulaşan başka oyuncu da çıkmadı. Bu ikilinin ardından en fazla skor üreten isim 6 sayıyla Işıl Alben oldu.

- Yıldızoğlu'nun teknik faulü dönüm noktası oldu

A Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'nun 33. dakika içinde bir hakem kararına yaptığı sert itiraz teknik faulle cezalandırılırken, bu karar İspanya için dönüm noktası oldu.

İspanya'nın 6 sayı farkla 50-44 önde olduğu bir anda gelen teknik faulde, Lyttle her iki serbest atışı da sayıya çevirdi ve ardından hücumda Nicholls'un 2 sayılık basketi geldi. Sonrasında Torrens'in elinden gelen 2 sayılık basketle fark bir anda 12 sayıya (56-44) yükseldi.

Bu andan itibaren oyunun hakimiyetini tamamen İspanya alırken, A Milli Takım'ın ise direnci kırıldı. Elindeki skor avantajını iyi kullanan İspanya, rahat bir şeklide galibiyete ve finale uzandı.

- Torrens ve Lyttle, İspanya'yı finale taşıdı

A Milli Takım karşısında İspanya'da iki tanıdık isim, skorer özellikleriyle ön plana çıktı.

Geride kalan sezon Galatasaray Odeabank formasıyla Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi, Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşayarak önemli başarılara imza atan İspanyol oyuncular Alba Torrens ile Sancho Lytlle, milli takıma karşı rakibinin en önemli silahları oldu.

Alba Torrens, 28 sayı, 6 ribaund ve 3 asistle maçı tamamlarken, müsabakanın da en skorer ismi oldu. Sancho Lyttle ise 18 sayı ve 12 ribaundluk performansıyla "Double-double" yapmayı başardı.

- "Potanın Perileri", bronz madalya maçı oynayacak

Tarihinde ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nda yarı final oynama başarısı gösteren A Milli Takım, Pazar günü bronz madalya için Avustralya ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Çin'den Sırbistan'a 16 sayı fark!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz