Basketbol

Türk basketbolunun acı kaybı

11 Temmuz 2018 Çarşamba 22:13 - Son Güncelleme 12 Temmuz 2018 Perşembe 00:25

Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu yoğun bakıma alınan Türk basketbolunun duayenlerinden Doğan Hakyemez, hayatını kaybetti.

Kontrol için gittiği hastanede operasyonun ardından kalp krizi geçiren Hakyemez, yoğun bakımda yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak,  yaptığı açıklamada, Türk basketbolunun duayenlerinden Doğan Hakyemez'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

"By-pass oldu, ardından kanama devam edince kalp krizi sonucu vefat etti. Çok derin üzüntüsünü yaşıyoruz, kıymetli bir ağabeyimizdi, duayendi. Spor camiası önemli bir ismi kaybetti." diyen Yasak, Hakyemez'in Türk basketboluna önemli hizmetleri olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Doğan Hakyemez'in cenazesi, 13 Temmuz Cuma günü İstanbul'da Zincirlikuyu Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Doğan Hakyemez

1950 yılında doğan ve basketbola Ankara'da başlayan Doğan Hakyemez, kariyeri boyunca Galatasaray, Şekerspor, Eczacıbaşı, Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka gibi takımlarda forma giydi.

1971 yılında İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan takımın kadrosunda da yer alan Hakyemez, basketbolu bıraktıktan sonra menajerliğe başladı.

2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türkiye Milli Basketbol Takımı'nın menajerliğini yapan Hakyemez, ardından da Antalya Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor, Ankara DSİ ve Antalyaspor takımlarında yönetici olarak görev yaptı.

Etiketler : doğan hakyemez
Sıradaki Haber
20 Yaş Altı Milliler İzlanda'yı farklı yendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz