Basketbol

Türkiye ilk gün sonunda lider

25 Temmuz 2014 Cuma 15:37 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2014 Cuma 15:39

Konya'da FIBA Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası heyecanı sürüyor.

FIBA Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda ilk gün maçları tamamlanırken Türkiye, 101-51 yendiği Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının ardından grubunda liderliğe oturdu.

Konya Büyükşehir Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonada, gruplardaki ilk maçlar sonunda A Grubu'nda İtalya, B Grubu'nda Karadağ, C Grubu'nda Türkiye ve D Grubu'nda Sırbistan liderliği elde etti.

A Grubu'nda, İtalya ve Polonya aldıkları galibiyetlerin ardandan ikişer puanla ilk iki sırayı paylaştı. İlk maçlarından mağlubiyetle ayrılan Belçika ve Letonya, birer puanla üçüncü ve dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

B Grubu'nda, karşılaşmalarını galibiyetle bitiren Hırvatistan lider olurken, Litvanya averajla ikinciliği elde etti. Galibiyet alamayan Fransa ve İngiltere üçüncü ve dördüncü oldu.

C Grubu'nda, aldığı farklı galibiyetle 2 puanın sahibi olan Türkiye, averajla grup birinciliğini elde etti. İlk maçını galibiyetle tamamlayan Yunanistan ikinciliği elde ederken, karşılaşmalarında yenilgi alan Bosna Hersek ve Çek Cumhuriyeti de üçüncü ve dördüncülükte kaldı.

D Grubu'nda Sırbistan ve İspanya, maçlarını galibiyetle tamamlayarak ilk iki sırayı paylaştı. Aldıkları mağlubiyetle üçüncü ve dördüncülüğe yerleşen Karadağ ve Rusya da birer puanla yetinmek zorunda kaldı.

Sıradaki Haber
Konya'da Avrupa Şampiyonası heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz