Basketbol

Anadolu Efes zorlanmadı

21 Nisan 2018 Cumartesi 19:02 - Son Güncelleme 21 Nisan 2018 Cumartesi 21:09

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 26. haftasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 86-67 yendi.

Anadolu Efes, bu sonuçla 19. galibiyetini elde etti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 16. yenilgisini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, karşılaşmaya Buva'nın pota altından bulduğu sayılarla 6-0'lık seriyle başlasa da Anadolu Efes, Dunston'ın etkili oyunuyla 5. dakikayı 9-8 üstün geçti. Konuk ekip, Buckner ve Thompson'ın boyalı alandan kaydettiği sayılarla ilk çeyreği 21-18 üstün tamamladı.

İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Toolson ile sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 17. dakikada farkı 5 sayıya çıkardı: 27-32. Boyalı alanı iyi savunan Anadolu Efes, Simon'un sayılarıyla 18. dakikanın içinde yeniden öne geçti: 34-32. Ev sahibi ekip, soyunma odasına da 39-36 üstün gitti.

İkinci yarıda Simon'un dış atışlardan, Dunston'ın pota altından kaydettiği sayılarla Anadolu Efes, 25. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 54-42. Motum'un sayılarıya 29. dakikada farkı 16 sayıya (63-47) kadar çıkaran Anadolu Efes, final periyoduna da 66-50 önde girdi.

Dunston, Brown ve Douglas'ın sayılarıyla farkı açan Anadolu Efes, sahadan 86-67 galip ayrıldı.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Yener Yılmaz, Mehmet Serdar Ünal, Polat Parlak

Anadolu Efes: Doğuş Balbay 8, Birkan Batuk, Simon 22, Motum 6, Dunston 14, Yiğitcan Saybir, Berk Demir, Brown 11, McCollum 11, Douglas 8, Onuralp Bitim 2, Muhaymin Mustafa 4

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Thompson 9, Toolson 4, Uğur Dokuyan 4, Ayberk Olmaz 6, Buva 17, Buckner 21, Klobucar 5, Mert Çevik, Tevfik Akdamar, Gaffar Çetin 1, Bekir Karlı

1. Periyot: 18-21

Devre: 39-36

3. Periyot: 66-50

MAÇIN ARDINDAN

Ataman: "İkinci yarıda çok iyi oynadık" 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, ikinci yarıda çok iyi oynadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, galibiyeti değerlendirerek, şöyle konuştu:

"İkinci yarıda çok iyi oynadık. Savunmada 8 top çaldık. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kadro olarak bizim seviyemizde değil ama ligin ilk yarısında bizi 26 sayıyla yenmişlerdi. Durumumuz iyi, güzel basket oynuyoruz. Ligde istediğimiz noktadayız. Play-off'lara bu sırada girmek istiyoruz."

İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan ise basit top kayıpları yaptıklarını dile getirdi.

İlk yarıda iyi mücadele ettiklerini aktaran Erdoğan, "Üç hafta önce play-off hattına yakındık ama Eskişehir Basket, maçını kazanınca motivasyon olarak geride kaldık. Kendi açımızdan iyi bitirebileceğimiz sezonu, istediğimiz neticenin altında bitiriyoruz. Bu ligde iyi basketbol oynamaya çalışan ekiplerden biriyiz. 26 dakika iyi oynadık ama konsantrasyon eksikliğinden 16 top kaybı yaptık ve 21 sayı yedik. Kolay sayılar yedik ve maçı kaybettik. Anadolu Efes takımını tebrik ediyor ve play-off'ta başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz