Basketbol

Beşiktaş Sompo Japan evinde kayıp

17 Mart 2018 Cumartesi 15:49 - Son Güncelleme 18 Mart 2018 Pazar 00:10

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 21. hafta karşılaşmasında Sakarya Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'ı 71-58 yendi. Bu sonuçla, konuk ekip 13. galibiyetini alırken, siyah-beyazlılar 7. kez mağlup oldu.

Bu arada, sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı 6 sayı farkla 75-69 kaybeden Sakarya Büyükşehir Belediyespor, rakibini 13 sayı farkla yenerek, ikili averajda üstünlüğü ele geçirdi.

Karşılaşmaya 12-0'lık seri ile başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyespor, 7. dakikaya 17 sayı farkla önde girdi: 19-2. Üstünlüğünü sürdüren yeşil-siyahlılar, ilk periyodu 24-6 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Diebler ve Sertaç Şanlı'nın basketleriyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan'a Jankovic ve Harris ile karşılık veren konuk ekip, 14. dakikayı 29-11 önde geçti. Hücumda temposu düşen Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşısında 10-0'lık seri yakalayan siyah-beyazlılar, 17. dakikada farkı 9'a (25-34) indirdi. Periyodun sonuna doğru serbest atış çizgisinden sayılar bulan yeşil-siyahlılar, soyunma odasına 40-27 üstün girdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan konuk ekip, 23. dakika biterken farkı tekrar 17 sayıya çıkardı: 33-50. Çeyreğin ikinci bölümünde temposu düşen Sakarya Büyükşehir Belediyespor önünde Adams'la tempoyu artıran Beşiktaş Sompo Japan, 30. dakikaya girerken farkı 7'ye (46-53) indirdi. Yeşil-siyahlılar, Jones'in üçlüğüyle son periyoda 56-47 önde gitti.

Dördüncü periyoda Jankovic, Ersin Dağlı ve Jones'in sayılarıyla başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyespor, oyundan kopan Beşiktaş Sompo Japan karşısında 37. dakikada farkı bir kez daha açarak skoru 69-52'ye getirdi. Skor üstünlüğünü koruyan yeşil-siyahlılar, maçı da 71-58 kazandı.

Salon: BJK Akatlar

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Ahmet Tatlıcı, Kerem Baki

Beşiktaş Sompo Japan: Adams 15, Strawberry, Erkan Veyseloğlu, Clark 3, Lalanne 2, Diebler 11, Kenan Sipahi 1, Weems 7, Sertaç Şanlı 10, Semih Erden 7, Can Maxim Mutaf 2

Sakarya Büyükşehir Belediyespor: Can Korkmaz 3, Lopez 17, Doğukan Şanlı 5, Boothe 9, Fall 6, Jankovic 14, Jones 10, Harris 5, Mehmet Özdoğan, Ersin Dağlı 2, Mustafa Kırcalı, Agah Abdussamed Kızılkaya

1. Periyot: 6-24

Devre: 27-40

3. Periyot: 47-56

MAÇIN ARDINDAN

Sarıca: "Kazanacak nitelikte bir oyun oynamadık"

Sakarya Büyükşehir Belediyespor'a mağlup olan Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, kazanacak nitelikte oynayamadıklarını belirtti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sarıca, maç boyunca doğruyu yapamadıklarını ifade etti.

Galibiyetten ötürü Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u tebrik eden Sarıca, şunları kaydetti:

"Kazanmayı hak ettiler. Kazanacak nitelikte bir oyun oynamadık. Taraftarımızdan özür diliyorum. Kaybediş şeklimizi kabul etmiyorum. Bazı oyuncularımın sahayı terk edişini kabul etmiyorum. Sorumluluk bende. Bu hastalığı teşhis edeceğiz. Tüm takımı kaybetmemek için bunu halletmeliyiz. Mental anlamda düşüşteyiz. İkinci sezonum, ilk kez böyle bir yenilgi aldık. Takımımın iyiliği için gerekeni yapacağız."

Ernak: "Bu takımla çalışmak büyük bir zevk"

Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Selçuk Ernak, maçın başından sonuna kadar çok iyi oynayarak galip geldiklerini söyledi.

Çok karakterli bir takıma sahip olduğunu vurgulayan Ernak, "Maçı, başından sonuna kadar kontrol ettik. Yardımcı antrenörlerime de teşekkür ediyorum. Bu galibiyette çok büyük payları var. Birçok eksiğimize rağmen kenardan oyuna dahil olan oyuncularımın katkısı beni mutlu ediyor. Bu takımla çalışmak büyük bir zevk." değerlendirmesinde bulundu.

Selçuk Ernak, play-off'lara kalmak istediklerini aktararak, "Lige çok acemi bir takımla başladık. Büyük aşama kaydettik. Gidecek daha çok yolumuz var. Amacımız kalan haftalarda gelişimimizi sürdürmek. Geldiğimiz yeri hem korumalıyız hem de play-off'ta oynamayı hak etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz