Basketbol

Darüşşafaka evinde mutlu

10 Şubat 2018 Cumartesi 21:17 - Son Güncelleme 10 Şubat 2018 Cumartesi 21:51

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 18. hafta maçında Darüşşafaka, konuk ettiği Muratbey Uşak'ı 89-76 yendi. Darüşşafaka ligde 11. galibiyetini alırken, Muratbey Uşak 14. mağlubiyetini yaşadı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Muratbey Uşak, Calloway, Hamilton ve Miller'in kaydettiği basketlerle 5. dakikayı 11-7 üstün geçti. Ardından Darüşşafaka'nın Wilbekin, Okben Ulubay ve Furkan Aldemir ile kazandığı sayılara Muratbey Uşak, Miles ve Solomon ile karşılık verdi ve iki takımın da yüksek şut yüzdesiyle oynadığı ilk çeyrek 21-21 berabere tamamlandı.

İkinci çeyrekte Solomon ile hücumda etkili olan Muratbey Uşak, 17. dakikada 5 sayılık avantaj yakaladı: 28-33. Ev sahibi takım, Bell, Sant-Roos ve Wilbekin'in kazandırdığı üst üste basketlerle 19. dakikada skoru eşitledi: 37-37. Kalan bölümde Hamilton ile sayılar kaydeden Muratbey Uşak, soyunma odasına 41-37 önde gitti.

Üçüncü periyotta Darüşşafaka, Eric ve Kidd'in attığı basketlerle 22. dakikada öne geçti: 42-41. Ardından Muratbey Uşak'ın Miller ile dış atıştan bulduğu sayılara Wilbekin'in 3 sayı çizgisinin gerisinden arka arkaya attığı basketlerle cevap veren Darüşşafaka, 25. dakikayı da 54-51 üstün tamamladı.

Oyunun kontrolünü eline alan yeşil-siyahlılar, Okben Ulubay, Kidd ve Wilbekin'in üst üste kaydettiği basketlerle 29. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 65-55. Darüşşafaka, Sant-Roos'un son saniyede kaydettiği 3 sayılık basketle final periyoduna 11 sayı (68-57) avantajla girdi.

Dördüncü ve son periyotta Şafak Edge ve Ofoegbu ile sayılar bulan Muratbey Uşak, 36. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 75-70. Wilbekin'in dış atışlardan kaydettiği kritik basketlerle rakibinin maça ortak olmasına izin vermeyen ve Furkan Aldemir'in sayılarıyla farkı açan Darüşşafaka, karşılaşmadan 89-76 galip ayrıldı.

Darüşşafaka: 89 - Muratbey Uşak: 76

Salon: Volkswagen Arena

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Ali Şakacı, Serhat Büker

Darüşşafaka: Wilbekin 25, Sant-Roos 10, Kidd 9, Bell 11, Eric 6, Okben Ulubay 16, Furkan Aldemir 10, Muhammed Baygül 2, Cummings, Kartal Özmızrak, Doğuş Özdemiroğlu, Emircan Koşut

Muratbey Uşak: Hamilton 8, Calloway 5, Miller 15, Miles 16, Solomon 17, Şafak Edge 10, Tayfun Erülkü, Ofoegbu 5

1. Periyot: 21-21

Devre: 37-41

3. Periyot: 68-57

MAÇIN ARDINDAN

Blatt: "Bu maça hazırlanmak için bir gün süremiz vardı"

Muratbey Uşak'ı yenen Darüşşafaka'nın başantrenörü David Blatt, yorgun olmalarına rağmen maçı kazandıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Blatt, ULEB Avrupa Kupası'nda Herbalife Gran Canaria ile 7 Şubat Çarşamba günü oynadıkları maçın ardından bu müsabakaya yeterince hazırlanamadıklarını belirterek, "Maçı kazandığımızdan dolayı mazerete gerek yok. Herbalife Gran Canaria ile deplasmanda oynadığımız maç için toplam 26-27 saat yolculuk yaptık. Ardından bu maça hazırlanmak için bir gün süremiz vardı. Bunu iyi değerlendirdik ve sonuçta maçı kazanmayı bildik." ifadelerini kullandı.

Maça iyi başlayamamalarına karşın son bölümde etkili bir performans ortaya koyduklarını aktaran Blatt, "Başlangıç ve son aynı olmayabiliyor. Bu sezon maçların çoğuna iyi başlayamasak da çoğunu çok iyi bitiriyoruz. Bunu aramızda konuşuyoruz. Bazı maçlarda ilk 5'leri de değiştirdiğimiz oluyor. Umarım böyle devam eder." şeklinde görüş belirtti.

JaJuan Johnson'ın sakatlığı hakkında da bilgi veren Blatt, "Son birkaç gündür antrenman yapmıyor. Tedaviye nasıl cevap verdiğini görebilmek için onu pazartesi günü antrenmanda denemek istiyoruz. Şu an net bir şey söyleyemem. Johnson'ı antrenmanda seyretmem gerek. Daha sonra yorum yapabilirim. Ancak hiçbir zaman onu riske atmak istemiyorum." diye konuştu.

Son olarak karşılaşmada 16 sayı kaydeden Okben Ulubay hakkında değerlendirmede bulunan deneyimli başantrenör, şunları kaydetti:

"Okben'i geçen sezon benim kadar hiç kimse burada istemedi. Hedefimiz bu sezon genç ve dinamik bir takım oluşturmaktı ve Okben de buna uyacak Türk oyuncuların başında geliyordu. Yakaladığı fırsatları değerlendirerek performansını yükseltti. Bu da bizim oyunumuzu geliştirdi. Umarım bu şekilde devam eder."

Muratbey Uşak cephesi

Muratbey Uşak Başantrenörü Aziz Bekir, rakiplerinin özellikle üçüncü çeyrekteki performansının sonucu belirlediğini dile getirdi.

Ligde her maçın kendileri açısından çok önemli olduğunu belirten Bekir, "Buraya gelip, kazanmak istedik. İlk 20 dakika maçı iyi kontrol ettik ama Darüşşafaka, üçüncü çeyrekte yüksek yüzdeli üçlük attı ve böyle olunca maça dönemedik. Rakibi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz