Basketbol

Pınar Karşıyaka son periyotta açıldı

17 Mart 2018 Cumartesi 22:59 - Son Güncelleme 18 Mart 2018 Pazar 00:12

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 21. haftasında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Eskişehir Basket'i 72-66 mağlup etti. Bu sonuçla Pınar Karşıyaka 7. galibiyetini aldı. Eskişehir Basket ise 11. mağlubiyetini yaşadı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Eskişehir Basket, 3. dakikada 7-0'lık üstünlük yakaladı. Duncan ve Ayres ile etkili olan ev sahibi takım, 5. dakika içinde farkı 10 sayıya çıkardı: 12-2. Pınar Karşıyaka, Kennedy ve Jones'un sayılarıyla farkı azaltsa da ilk periyot, Eskişehir Basket'in 19-14 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğin ilk 2 dakikasında potasında sayıya izin vermeyen Eskişehir Basket, 12. dakikada farkı 9'a çıkardı: 23-14. Pınar Karşıyaka, üst üste bulduğu sayılarla 17. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 33-28. Kalan bölümde iki takım da sayılar buldu ve Eskişehir Basket soyunma odasına 40-35 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte Pınar Karşıyaka'nın Berk Uğurlu, Jones ve Kennedy ile bulduğu basketlere Duncan ve Baron'ın sayılarıyla karşılık veren Eskişehir Basket, final periyoduna 57-50 üstün girdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan dördüncü periyotta Pınar Karşıyaka, 7-0'lık seri yakalayarak 37. dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi: 61-62. Kalan bölümde Jones, Wood, Kennedy, Waters ve Metin Türen ile basketler bularak farkı açan Pınar Karşıyaka, karşılaşmadan 72-66 galip ayrıldı.

Salon: Anadolu Üniversitesi

Hakemler: Yener Yılmaz, Ali Şakacı, Can Mavisu

Eskişehir Basket: Buğrahan Tuncer 6, Caner Erdeniz 3, Ayres 13, Duncan 8, Baron 15, Berkay Candan 4, Doğan Şenli 7, Dorukhan Engindeniz 3, Kravtsov 7

Pınar Karşıyaka: Berk Uğurlu 9, Kennedy 18, Erdi Gülaslan, Jones 20, Banic 5, Görkem Doğan, Mert Celep, Metin Türen 7, Wood 9, Waters 4, Allen

1. Periyot: 19-14

Devre: 40-35

3. Periyot: 57-50

MAÇIN ARDINDAN

Berrocal: "Bizim için kötü bir kaybetme şekli oldu"

Pınar Karşıyaka'ya mağlup olan Eskişehir Basket'in başantrenörü Josep Maria Berrocal, maçı kötü bir şekilde kaybettiklerini söyledi.

Berrocal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi oynayamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim için kötü bir kaybetme şekli oldu. Eksikliklerimiz olmasına rağmen biraz daha fazla oynayıp bunları kapatmaya çalışıyoruz. Daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki haftalar için daha fazla çalışacağız. Taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Zor zamanlarda da yanımızda oldular."

Eskişehir Basket'in oyuncusu Berkay Candan ise kazanmak istedikleri maçı savunmada ve hücumda hatalar yaparak kaybettiklerini belirtti.

Trifunovic: "İyi başlayamadığımız maçta ikinci yarıda galibiyet elde ettik"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Aleksandar Trifunovic, iyi bir takıma karşı galip geldiklerini kaydetti.

Maça iyi başlayamadıklarını aktaran Trifunovic, "Eskişehir Basket maça iyi başladı. İkinci yarıda ise biz oyuna ortak olduk. Kazandığımız için mutluyuz. İyi başlayamadığımız maçta ikinci yarıda galibiyet elde ettik." ifadelerini kullandı.

Pınar Karşıyaka'nın oyuncusu Scott Douglas Wood ise zorlu bir maçı kazanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz