Basketbol

Pınar Karşıyaka uzatmada kazandı

24 Mart 2018 Cumartesi 15:54 - Son Güncelleme 24 Mart 2018 Cumartesi 20:08

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftasında Pınar Karşıyaka, normal süresi 90-90 tamamlanan müsabakada uzatma bölümünde Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 103-98 mağlup etti.

Bu sonuçla Pınar Karşıyaka 8. galibiyetini aldı, Demir İnşaat Büyükçekmece ise 15. kez mağlup oldu.

Müsabakaya Stojanovski'nin sayılarıyla başlayan Demir İnşaat Büyükçekmece, ilk 3 dakikayı 5-4 üstün geçti. Kennedy'nin sayılarıyla üstünlüğü ele geçiren ve son 4 dakikaya 13-12 önde giren Pınar Karşıyaka, periyodu 18-17 galip tamamladı.

İkinci çeyreğe 7-0'lık seriyle başlayan ve farkı 8 sayıya (25-17) çıkaran ev sahibi ekip, 16. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 37-27. Kalan bölümde üstünlüğünü devam ettiren Pınar Karşıyaka, ilk devreyi 47-39 üstün bitirdi.

Üçüncü periyoda etkili başlayan Demir İnşaat Büyükçekmece, 24. dakikada farkı 4 sayıya (53-49) indirdi. Konuk takım karşısında farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Pınar Karşıyaka, 25. dakikayı 58-49 üstün geçti. Kalan bölümde oyun üstünlüğünü yakalayan ve son 2 dakika 20 saniyede 10-0'lık seri yakalayan Demir İnşaat Büyükçekmece, final periyoduna 68-65 önde girdi.

Dördüncü periyodun başında İlkan Karaman ile farkı 5 sayıya (65-70) yükselten konuk ekip karşısında Allen ve Kennedy ile basketler bulan Pınar Karşıyaka, 32. dakikada 71-70 öne geçti. Ardından ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçilen bölümde Demir İnşaat Büyükçekmece, Walker'ın kazandırdığı sayılarla ile bitime 1 dakika 32 saniye kala beraberliği (86-86) yakaladı. Son 22 saniyesine 90-90 eşitlikle girilen müsabakada Pınar Karşıyaka son hücumu değerlendiremedi ve normal süre bu skorla sona erdi.

Uzatma bölümüne 8-0'lık seriyle başlayan Pınar Karşıyaka, üstünlüğünü korudu ve müsabakadan 103-98 galip ayrıldı.

MAÇIN ARDINDAN

Trifunovic: "Maçı bırakmayıp uzatma bölümünde de olsa kazandık"

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Demir İnşaat Büyükçekmece'yi mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Aleksandar Trifunovic, maçı bırakmayıp uzatma bölümünde de olsa kazandıklarını söyledi.

Trifunovic, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, çok ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını ifade etti. Zorlu bir mücadele olacağını tahmin ettiklerini kaydeden Trifunovic, şöyle konuştu:

"İlk yarıyı planladığımız gibi oynadık. İkinci yarıda istediklerimizi sahaya yansıtamadık. 45 dakika boyunca biz ve rakibimiz 2-3 kez maçı koparma noktasına geldi. İkinci yarıdaki motivasyonumuz kötüydü. İlk 17-18 dakikada kolay sayı bulduk, agresif savunmayla istediğimiz oyun planını yansıttık ama ikinci yarıda sanki kazandık tutumuyla hücumla ayakta kalmaya çalıştık ama onlar da hamle yaptılar. Maçı bırakmayıp uzatma bölümünde de olsa kazandık."

Demir İnşaat Büyükçekmece cephesi

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın ise, müsabaka uzatmaya gitmeden kazanma şansını elde ettiklerini ama bunu değerlendiremediklerini kaydetti. O süreçte rakiplerinin 2 hücumunda kötü savunma yaptıklarını kaydeden Çıvgın, "Rakibe kolay atışlar verdik. Maçın geneline bakarsanız kötü mücadele etmedik ama basit savunma kaynaklı sayılar yedik. Maçın gidişatını bu belirledi. Uzatma periyodunda da gerekli direnci gösteremedik." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz