Basketbol

TOFAŞ, ligin ilk yarısından memnun

18 Ocak 2018 Perşembe 18:09 - Son Güncelleme 18 Ocak 2018 Perşembe 19:01

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk yarısını puan cetvelinin ikinci sırasında tamamlayan TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene, "İkinci yarının başında enerjimizle beraber konsantrasyonumuzu da arttırıp, kırılma anlarında biraz daha sağlam kalarak ilk yarıdaki galibiyet sayımıza yakın bir rakamla ikinci devreyi tamamlamayı arzuluyoruz." dedi.

Orhun Ene, TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören ile düzenlediği basın toplantısında, sezonun ilk yarısını değerlendirdi.

İlk yarıdaki performansa baktıklarında, devrenin büyük kısmında önceki senelerden daha iyi performans sergilediklerini ifade eden Ene, "Bundan daha iyisini yapabilir miydik? Daha iyi yapabileceğimizi de görüyoruz, o anlamda da realist bakıyoruz." diye konuştu.

Ene, ligin ilk yarısında aldıkları 12 galibiyete karşılık 3 mağlubiyetleri bulunduğunu anımsatarak, "Kaybettiğimiz maçlardan bir tanesi Eskişehir deplasmanı, bir diğeri de Trabzon deplasmanı. Bir de evimizdeki Fenerbahçe maçı. Bunlardan Trabzon maçı bu sezon en kötü basketbol oynadığımız maçtı." ifadelerini kullandı.

Avrupa kupasıyla birlikte ligde mücadele etmenin kolay olmadığını, bu sene tecrübe kazandıklarını vurgulayan Ene, şöyle devam etti:

"Daha önceki senelerde de hep bazı şeyleri tecrübe ettik ve bir sezon sonra da onların üzerine koyarak daha iyi takım olma becerisini gösterdik. O yüzden Eurocup'ta oynadığımız 10 maçın bizim için büyük tecrübe olduğunu düşünüyorum. Yakaladığımız enerji ve dirençle ilk 6 maçın 4'ünü kazanıp turu ucuna kadar getirmişken 'Top 16'ya kalamamanın üzüntüsünü yaşadık. Maalesef tam iniş zamanında yakalandığımız bu süreçte bir adım daha atamadık. Bu anlamda bizim ligin ilk yarısında yaptığımızdan daha çok ikinci yarısında yapacaklarımız önemli. Zorlu ve önemli deplasmanlar bizi bekliyor. İkinci yarının başında enerjimizle beraber konsantrasyonumuzu da arttırıp kırılma anlarında biraz daha sağlam kalarak ilk yarıdaki galibiyet sayımıza yakın bir rakamla ikinci devreyi tamamlamayı arzuluyoruz."

Ene, bu sezon yakaladıkları çıkışın bir tesadüf olmadığını, bunun altında sağlam temeller bulunduğunu vurguladı.

- "Şimdi o senaryo film olarak çekilmeye başladı"

Bulundukları durumun bir proje olduğunu vurgulayan Ene, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine 3 yıl önce basınla bir araya geldiğimizde bir hikaye anlatmıştık. Şimdi o senaryo yavaş yavaş film olarak çekilmeye başladı. Birinci sezonu bitirdik, devamında talep geldi. 'İkinci sezonu da çekin.' dediler. Bu önemli bir şey. TOFAŞ ve Koç Grubu, Türk sporuna çok önemli katkılar sağlıyor. Spor ve eğitime çok önemli katkıları var. Bu takım kendi şehrinden bir sıcaklık ve destek görmediği zaman başarılı olamaz. O anlamda da alınan sonuçlarla beraber biz sadece TOFAŞ'ın veya bu fabrikanın takımı olmadığımızı, sadece Bursasporlu insanlar için değil, tüm şehirdeki sporu seven insanlar için de bir alternatif takım olduğumuzu gösterdik."

- Öngören: "İnşallah Bursa'ya dördüncü kupayı getiririz"

Genel menajer Tolga Öngören de Bursalı basketbolseverlerin takımlarına verdiği destekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Gelinen noktanın aslında ilerisi için bir başlangıç olduğunu aktaran Öngören, "Şu an doluluk oranlarında Fenerbahçe'nin arkasında ikinci sırada yer alıyoruz. Kombine satış adedimiz bin 300'lerde. Bu oldukça ciddi bir rakam bizim için. İleriye de çok umutla bakıyoruz bu konuda." diye konuştu.

Öngören, ortalama 3 bin 750 civarı bir seyirciye oynadıklarını belirterek, hedeflerinin bunu 5 binin üzerine çıkarmak olduğunu vurguladı.

İstanbul'da 14-18 Şubat'ta gerçekleştirilecek Türkiye Kupası maçlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öngören, bu kupayı daha önce 3 defa kazandıklarını hatırlattı.

Öngören, Türkiye Kupası ile ilgili olumlu tecrübelerinin bulunduğunu belirterek, "Bizim için çok iyi giden 2 senenin belki de bir ödülü olabilir. Kupayı kazandığınız zaman Eurocup'a da direkt gidebiliyorsunuz. Maçlar İstanbul'da Sinan Erdem'de oynanacak. Önümüzde daha, önemli bir süre var kupaya kadar. İstediğimiz ritmi yakalayarak iddialı gideceğimizi düşünüyorum. İnşallah Bursa'ya dördüncü kupayı getiririz." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz