Basketbol

Trabzonspor İstanbul'da kazandı

10 Şubat 2018 Cumartesi 17:56 - Son Güncelleme 10 Şubat 2018 Cumartesi 18:40

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasında Trabzonspor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 100-92 yendi.

Bu sonuçla, bordo-mavililer 6. galibiyetini alırken, turuncu-lacivertliler ise 10. kez mağlup oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın 5. dakikası 12-12 eşitlikle geçildi. Eldridge ve Vasiliauskas'ın basketleriyle etkili olan bordo-mavili ekip, 7. dakikada 19-15 üstünlük kurdu. Buva, Bircevic ve Ayberk Olmaz'ın basketleriyle 12-0'lık seri yakalayan ev sahibi takım, periyodun son 29 saniyesine 27-19 önde girdi. Trabzonspor, çeyreğin bitimine 5 saniye kala Green ile basket bulsa da turuncu-lacivertli takım ilk periyodu 27-21 önde tamamladı.

İkinci periyoda dış atışlarda Ayberk Olmaz, Toolson ve Thompson'la sayılar bularak giren ev sahibi, 15. dakikada farkı 11 sayıya çıkardı: 42-31. Trabzonspor'un hücumda ritmini kaybeden rakibi karşısında 18. dakikada farkı 4 sayıya (47-43) indirmesine rağmen Tevfik Akdamar ve Bircevic'le art arda üçlükler bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 53-43 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Green, Vasiliauskas ve Eldridge'in basketleriyle etkili başlayan konuk ekip, 26. dakikada farkı iki sayıya (64-62) indirdi. Bordo-mavililer, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında dış atışlardan bulduğu sayılarla çeyreğin bitimine 2,5 dakika kala beraberliği yakaladı: 66-66. Trabzonspor, çekişmeli geçen maçın son periyoduna Vasiliauskas'ın son saniye basketiyle 77-76 üstün gitti.

Trabzonspor, son çeyreğe 7-0'lık seriyle girerek 31. dakikayı 84-76 önde geçti. Turuncu-lacivertliler, Bircevic'in attığı basketlerle 36. dakikada eşitliği yakaladı: 87-87. Savunmada sertliği artıran bordo-mavililer, Eldridge ve Vasiliauskas'ın basketleriyle yeniden öne geçerek İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 100-92 mağlup etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 92 - Trabzonspor: 100

Salon: Cebeci Spor Kompleksi

Hakemler: Mehmet Serdar Ünal, Mehmet Şahin, Can Mavisu

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Thompson 7, Toolson 14, Uğur Dokuyan 7, Buva 22, Bircevic 20, Klobucar 5, Ayberk Olmaz 11, Tevfik Akdamar 3, Kamer Bayraktar 3

Trabzonspor: Vasiliauskas 29, Eldridge 25, Harris 9, Green 21, Bora Hun Paçun 2, Obekpa 7, Alper Saruhan 5, Burak Eşlik 2, Ozan Anton Odabaşı

1. Periyot: 27-21

Devre: 53-43

3. Periyot: 76-77

Beş faulle çıkan: 35.42 Bircevic (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

MAÇIN ARDINDAN

Erdoğan: "Verilen emeğe yazık" 

Trabzonspor'a mağlup olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, hakemlerin yönetimini eleştirerek, "Her maç rakiplerimizin bu kadar faul atmasını anlayamıyorum. Verilen emeğe yazık." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, aldığı galibiyetten dolayı Trabzonspor'u tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Önemli bir galibiyet aldılar ama bugün ilginç istatistikler var. Trabzonspor bugün 36 faul aldı. Biz ise sadece 11 faul aldık. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Atılan 100 sayının 36'sı faul olunca maç kazanmanız imkansıza yaklaşıyor. Ya biz basketbolu iyice unuttuk ya da anlam veremediğimiz başka bir şey var."

Ertuğrul Erdoğan, karşılaşmada aldıkları sonucun canlarını yaktığını belirterek, "Burası bizim sözde kendi evimiz. Buraya başka bir takım geliyor ve biz yine deplasmanda hissediyoruz. Deplasmana gidiyoruz yine deplasmanı hissediyoruz. Bunu biri bana anlatmalı. Her maç rakiplerimizin bu kadar faul atmasını anlayamıyorum. Verilen emeğe yazık." diye konuştu.

Turuncu-lacivertli ekibin Sloven basketbolcusu Jaka Klobucar ise savunma konusunda daha çok çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, "Bu maçtaki planımız, enerji ve savunmaydı. Enerji kısmında iyiydik. Ancak ikinci yarı kötü savunma yaptık. Son zamanlarda savunmada kötüyüz." değerlendirmesinde bulundu.

Bulkaz: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"

trabzonspor Başantrenörü Ozan Bulkaz, sakat ve eksik oyuncuların yokluğunda önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Brady Heslip'in babasının vefatından dolayı bugün oynayamadığını ifade eden Bulkaz, "Dün Heslip babasını kaybetmişti. Çok üzgündük. Galibiyetle bugün ona destek olmaya çalıştık. Zor bir deplasmanda bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Sakarya maçının ardından iyi bir galibiyet daha aldık. Hedeflerimize yavaş yavaş ulaşıyoruz. Kupa arası bize iyi gelecek." şeklinde görüş belirtti.

Trabzonspor'un ABD'li oyun kurucusu Osiris Eldridge ise "Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Brady Heslip'in eksikliğinde takım olarak performansımızdan gurur duyuyorum. Çok güzel bir galibiyet aldık." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz