Basketbol

''Yersiz ve zamansız bir açıklama"

09 Kasım 2017 Perşembe 13:59 - Son Güncelleme 09 Kasım 2017 Perşembe 14:06

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Doğuş basketbolcularının A Milli Takıma katılmama kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkoğlu, ''Yersiz ve zamansız bir açıklama… Bizimle istişare etmeden bu açıklamaları yapmaları beni üzdü’’ dedi.

Fenerbahçe Doğuş’un yerli basketbolcuları milli takım ve Avrupa Ligi takvimlerinin çakışması nedeniyle 2019 Dünya Kupası Eleme maçlarında ay-yıldızlı formayı giyemeyeceklerini açıklamıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, oyuncuların aldıkları bu kararı değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamayı ''yersiz ve zamansız'' olarak nitelendiren Başkan Türkoğlu, kimsenin milli takım üzerinden yıpratılmasını istemediğini belirtti.

Hidayet Türkoğlu, ''Arkadaşların bizimle istişare etmeden böyle bir açıklama yapmaları, beni Federasyon Başkanı olmanın dışında onların eski bir kaptanı, bir ağabeyi olarak üzmüştür'' dedi.

''İnanıyorum ki çağrıldıkları zaman bu arkadaşlar gereğini yapacaklardır"

Önümüzdeki hafta A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca’nın 24 kişilik kadroyu açıklayacağını söyleyen Türkoğlu, ''İnanıyorum ki çağrıldıkları zaman bu arkadaşlar gereğini yapacaklardır. Konu milli takım olduğunda ne oyuncularımızın ne de camialarımızın duyarsız kalacağını zannetmiyorum. Çünkü burada tek kutsal forma vardır o da milli takım formasıdır’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı, FIBA ile ULEB arasındaki bu problemin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini vurgulayarak, ''Umarım herkes basketbola zarar verildiğini anlar ve bir şekilde bunun çözülmesi için adım atılır'' şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz