Basketbol

Bir açıklama da Euroleague'den..

22 Kasım 2014 Cumartesi 16:31 - Son Güncelleme 22 Kasım 2014 Cumartesi 16:37

"Yaşanan trajedi sporun gerçek ruhunu rencide ediyor''

THY Avrupa Ligi, dün akşam Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız takımları arasında oynanan basketbol maçından önce çıkan olaylarda hayatını kaybeden Sırp taraftar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Avrupa Ligi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Avrupa Ligi basketbolu, yaşanan olaylardan derin üzüntü duyarak hayatını kaybeden Sırp taraftarın ailesine ve yakınlarına taziyelerini sunar" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Sırp taraftarın ölümüne neden olan olay "şiddetle" kınanırken, her iki kulüpten ve Türk makamlarından soruşturmayla ilgili bilgilerin istendiği ve alınacak tedbirlerin takip edileceği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, "Yaşanan trajedi sporun gerçek ruhunu rencide ediyor. Şiddetin bizim oyunumuzda, salonlarımızda veya çevresinde yeri yoktur. Şiddet ve spor birbirine taban tabana zıttır. Rakiplerin birbirine saygısı, bizi bir araya getirmesi gereken aynı ideallere hizmet etmelidir. Bu nedenle böyle organizasyonlar gerçekleştirerek spor yapıyoruz. Bugün, yeniden bu ideallere odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz