Basketbol

F.Bahçe tarihinde bir ilk!

21 Nisan 2015 Salı 10:28 - Son Güncelleme 21 Nisan 2015 Salı 10:37

Avrupa'da tarih yazan F.Bahçe Ülker deplasman performansıyla dikkat çekiyor.

Basketbolda THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne yükselerek tarihi bir başarı elde eden Fenerbahçe Ülker, bu aşamaya gelene kadar çıktığı 27 maçın 22'sini kazandı, 5'ini kaybetti.

Başantrenör Zeljko Obradovic yönetimindeki sarı-lacivertli takım, ilk tur gruplarında yer aldığı F Grubu'nu 8 galibiyet 2 yenilgiyle ikinci sırada tamamlayarak Top 16'ya kaldı.

Top 16'da F Grubu'nda CSKA Moskova, Olympiakos gibi turnuvanın favorileriyle liderlik mücadelesi veren Fenerbahçe Ülker, 11 galibiyet 3 yenilgiyle grubu yine ikinci sırada bitirerek çeyrek finalde saha ve seyirci avantajını elde etti.

Sarı-lacivertli takımın çeyrek finaldeki rakibi ise E Grubu'nu 3. sırada bitiren son Avrupa şampiyonu İsrail temsilcisi Maccabi Electra oldu. İstanbul'daki ilk maçta bir ara çift haneli sayılarda geriye düşmesine rağmen Fenerbahçe Ülker, sahadan 80-72 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

İkinci maçta taraftarının desteğini arkasına alarak maç boyunca rahat bir oyun sergileyen sarı-lacivetliler, Maccabi Electra'yı 82-67 yenip seride durumu 2-0'a getirdi. Dörtlü Final için sadece bir galibiyete ihtiyacı olan Fenerbahçe Ülker, İsrail'e bu amacını gerçekleştirmek için gitti.

İsrail'de son ana kadar çekişmeli geçen maçın normal süresi 65-65 berabere bitti. Zizis'in etkili oyunu ve Goudelock'un son topu iyi kullanmasıyla sarı-lacivertliler Tel Aviv'den 75-74'lük galibiyet çıkardı. Son şampiyona tek bir galibiyet bile vermeden seriyi 3-0'a getiren Fenerbahçe Ülker, İsrail temsilcisini saf dışı bırakarak Madrid biletini kaptı.

Deplasmanda coştu

Fenerbahçe Ülker, bu sezon özellikle dış sahada gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Obradovic'in öğrencileri, bu ligin en tecrübeli takımlarından olan ve sahasında kolay maç kaybetmeyen Barcelona, CSKA Moskova, Olympiakos ve Maccabi Electra karşısında deplasmanda galibiyete uzanmayı başardı.

Sarı-lacivertliler deplasmanda sadece Panathinaikos ve Laboral Kutxa'ya kaybederken, 11 galibiyet elde etti.

Deplasmandaki performansını Top 16 turuyla iç sahaya da yansıtan Fenerbahçe Ülker, seyircisi önünde son 7 maçtan galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler, Ülker Sports Arena'da oynadığı 14 maçta 11 galibiyet, 3 yenilgi aldı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz