Basketbol

Galatasaray'a büyük fark!

06 Mart 2015 Cuma 21:45 - Son Güncelleme 06 Mart 2015 Cuma 22:16

THY Avrupa Ligi Top 16 turu'nda Galatasaray, Real Madrid ile karşılaştı.

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 9. hafta mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, İspanya'nın Real Madrid takımına 36 sayı farkla, 107-71 mağlup oldu.

Bu sonuçla grupta üst üste altıncı yenilgisini alan sarı-kırmızılıların, 9. hafta mücadeleleri sonunda 2 galibiyet ve 7 mağlubiyeti bulunuyor. Real Madrid ise gruptaki sekizinci galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf olan Real Madrid, özellikle Reyes'in pota altından ürettiği sayılarla ilk 5 dakikayı 12-4 önde geçti. Çeyreğin ilerleyen bölümlerinde boyalı alandan Young ve Kerem Gönlüm'le sayılar bulan Galatasaray Liv Hospital, buna karşın yüksek şut yüzdesiyle oynayan İspanyol takımı karşısında periyodu 24-20 geride tamamladı.

İkinci periyoda 10-0'lık bir seriyle başlayan Real Madrid, 13. dakika içinde farkı 14 sayıya kadar (20-34) çıkardı. Özellikle Ender Arslan'la bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışan sarı-kırmızılılar karşısında üç sayı çizgisinin gerisinden son derece yüksek bir yüzdeyle şut atan İspanyol takımı, çeyreğin son dakikası içinde farkı 20 sayının üzerine çıkardı ve soyunma odasına da 57-34 önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyotta Real Madrid, 25. dakika içinde Ayon'un basketiyle skoru 70-41'e getirerek maçtaki en yüksek farka ulaştı. Periyodun ilerleyen bölümlerinde Ender Arslan ve Young'la sayılar bulan ve farkı azaltan Galatasaray Liv Hospital, buna karşın dördüncü çeyreğe 77-59 geride girdi.

Son periyoda Ege Arar ve Carter'ın sayılarıyla başlayan ve 31. dakika içinde farkı 14 sayıya kadar (63-77) indiren sarı-kırmızılılar karşısında Real Madrid, son çeyrekte de üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle şut atmayı sürdürdü. Maçın son bölümlerinde farkı yeniden açan İspanyol takımı, sahadan 36 sayı farkla, 107-71 galip ayrıldı.

- Sinan Güler sakatlandı

Bu arada Galatasaray Liv Hospital'da, Real Madrid maçının ikinci çeyreğinde Sinan Güler sakatlandı.

İkinci periyodun bitimine kısa bir süre kala ayağı burkulan sarı-kırmızılı basketbolcu, mücadelenin ikinci yarısında forma giymedi.

Galatasaray Liv Hospital'ın Türkiye Basketbol İkinci Ligi takımlarından Adanaspor'dan kadrosuna kattığı Şuacan Pişkin ise İspanyol takımı karşısında sarı-kırmızılı formayı ilk kez giydi. 24 yaşındaki basketbolcu, 4 dakikaya yakın bir süre aldığı karşılaşmada sayı atamadı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz