Basketbol

"Mağlubiyet tattırabilirdik"

27 Mart 2015 Cuma 23:40 - Son Güncelleme 27 Mart 2015 Cuma 23:53

Ergin Ataman "Panathinaikos'a hiç beklemediği bir mağlubiyeti tattırabilirdik"

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda Yunan ekibi Panathinaikos'a 86-84 yenildikleri maçta iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Panathinaikos'a hiç beklemediği bir mağlubiyeti tattırabilirdik" dedi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, Panathinaikos karşısında iyi mücadele ettiklerini kaydetti. Ataman, şunları söyledi:

"Hedef olmadığı zaman bu tip maçlara psikolojik olarak hazırlanmak kolay değil. Grupta ilk 4'e kalamayacağımız belli olduktan sonra maçlarda ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz, ancak bugün bütün oyuncularım birinci dakikadan son saniyeye kadar THY Avrupa Ligi'nin imajına, Galatasaray Liv Hospital formasına yakışır bir şekilde mücadele verdi."

Sarı-kırmızılıların son haftalardaki formda ismi Sinan Güler'in sakatlığı nedeniyle forma giymediğini ve Yunan temsilcisi karşısında dar bir rotasyonla mücadele ettiklerini vurgulayan Ataman, "Yedi oyuncuyla maçı son topa kadar getirmeyi başardık. İkinci devre alan savunmasında sol köşeden 4 tane üçlük yedik. Aslında onlara engel olabilsek maçı rahat kazanabilirdik. Panathinaikos'a hiç beklemediği bir mağlubiyet tattırabilirdik. İyi mücadele ettik. Oyuncularım, buraya gelen taraftarlara saygılı bir şekilde ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalıştı. Hepsini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Young'ın attığı ileti

Ergin Ataman, sarı-kırmızılı basketbolcu Patric Young'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı iletiyle ilgili bir soru üzerine, "Benim de kulağıma geldi ve ben de okudum. Orada yanlış bir tercüme ve yorumlama olduğunu düşünüyorum. Young bizim NBA'den aldığımız genç bir oyuncu. En büyük hayali de tabii ki yeniden NBA'ye dönmek" ifadelerini kullandı.

Young'ın genç bir oyuncu olduğunu dile getiren Ataman, şunları kaydetti:

"Orada benim anladığım ifade, Young'ın her sabah uyanıp ezan sesinden önce NBA maçlarını takip ettiği yönünde. Oradaki ifadeyi tam olarak tercüme ettiğiniz zaman 'Her sabah ezan sesinden önce uyanmak zorunda mıyım NBA'yi takip etmek için? Ben NBA'ye geri dönüp NBA'de oynamak istiyorum' diyor. Bence takdir etmek lazım. Hiçbir şekilde geldiği günden beri hem yaşantısıyla Türk insanına, bize olan saygısıyla, taraftarla olan bütünleşmesiyle en ufak bir sorun çıkarmadı. Hiçbir şekilde de bizim için çok önemli olan toplumsal değerlere yanlış yapmadı."

Ataman, ABD'li oyuncuyla bugün bir görüşme yaptığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Burada da tamamen bir tercüme hatası olduğunu düşünüyorum. Kendisiyle de konuştum. Böyle bir şey düşünüldüğü için o da çok şaşırdı. Genç bir oyuncunun NBA hayalleriyle atmış olduğu bir mesajın buralara çekilmesi bence son derece sakıncalı. Takımımızdaki oyuncuların tamamı Türk toplumuna, Türk toplumunun değerlerine ve İslam dinine sonuna kadar saygılılar. Tabii ki yabancı oyuncularımızın dinleri farklı olabilir, ama onlar da bugüne kadar her zaman için saygıda kusur etmemişlerdir. O açıdan oyuncumun tercümesinin yanlış bir şekilde yorumlandığını ve bunu yapanların da Galatasaray düşmanı olduğunu düşünüyorum."

Takımı Yağızer Uluğ'un yönetmesi

Panathinakos karşısında kendisinin oturup takımı yardımcısı Yağızer Uluğ'un yönetmesiyle ilgili olarak da Ataman şu ifadeleri kullandı:

"Ben aynı zamanda A Milli Takım antrenörüyüm. Türkiye'de özellikle takımlara baktığınız zaman antrenör yetişmediği, bu yüzden de takımların sürekli olarak hep yabancı antrenörlere gittiği ve hatta yabancı antrenörlerin de Türk antrenör yetiştirmekten ziyade yanlarında bir ya da iki tane yabancı antrenör getirdiğini görüyoruz. Ben de bunun tersini yapmak, Türkiye'de bir antrenör daha yetişmesine katkıda bulunmak için bugünkü maçta Yağızer Uluğ'a bir kez daha sorumluluk verdim."

Ataman, maçtan önce Uluğ'la konuştuklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğle saatinden itibaren takımla toplantıyı o yaptı, takımın ve maçın stratejisini o belirledi. Bugün de gördüğünüz gibi mükemmel bir şekilde maçı yönetti. Geçmişte benimle birlikte çalışan birçok değerli antrenör arkadaşım var. Ben Yağızer Uluğ'un da Türk basketbolu için çok önemli bir antrenör olacağına inanıyorum. Bugün de bir stres olmadığı için direksiyonu ona verdim. Mükemmel bir maç yönetti. Fenerbahçe Ülker maçını da çok iyi yönetmişti. Kutluyorum. Zaman zaman hedefimizin bittiği THY Avrupa Ligi'nde bu tip uygulamaları yapabiliriz."

Panathinaikos cephesi

Panathinaikos Başantrenörü Dusko Ivanovic ise Galatasaray Liv Hospital karşısında kazanmalarına rağmen iyi oynamadıklarını söyledi.

Ivanovic, "Bugün iyi bir oyun ortaya koymadık. Bizim için çok önemli bir maçtı. Galatasaray Liv Hospital için biraz daha normal bir maç kabul edilebilirdi. Biz çok ciddi değildik. Birkaç defa maçı kopartabilecek imkanları yakaladık, ama özellikle savunmada çok ciddi sorunlarımız vardı" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz