Basketbol

A.Efes'ten F.Bahçe'ye fark!

28 Aralık 2014 Pazar 21:57 - Son Güncelleme 28 Aralık 2014 Pazar 22:01

Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'i 18 sayı farkla yendi.

Türkiye Basketbol Ligi'nin 13. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'i 18 sayı farkla 85-67 yendi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Anadolu Efes, hücumlarda sonuca giderken, savunmada ise ilk bölümde hatasız bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe Ülker'e ilk 5 dakikada sayı şansı vermeyen lacivert-beyazlılar, bu sürede Perperoglou, Saric, Lasme ve Doğuş Balbay'ın basketleriyle 16-0 öne geçti. İlk basketini Vesely ile bulan sarı-lacivertli ekip, 6. dakikada 17 sayı geriye (19-2) düştüğü maçta yine Vesely, Bogdanovic ve Nemanja Bjelica'nın sayılarıyla 10-0'lık bir seri yakalayıp, ilk çeyrek sonunda farkı 7 sayıya düşürmeyi başardı: 19-12

İkinci çeyrekte oyunda dengeyi kuran Fenerbahçe Ülker, pota altında Vesely ile etkili olmaya devam ederken, Goudelock ile Nemanja Bjelica'nın da skorer oyunuyla aradaki farkı eritti. Periyodun son dakikasına girilirken farkı 1 sayıya (40-39) düşüren sarı-lacivertliler, öne geçmeyi ise başaramadı. Fenerbahçe Ülker'in etkisini artırdığı bölümlerde özellikle Draper ve Cedi Osman'la kritik sayılar bularak üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, devreye 44-41 üstün girdi.

Maçın ikinci yarısına Nemanja Bjelica'nın serbest atıştan bulduğu 1 sayı ve Goudelock'un 3 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 22. dakikada 44-44 eşitliği sağladı. Bu sayılara Jenning'in bulduğu iki 3 sayılık basketle karşılık veren Anadolu Efes ise 23. dakikada farkı yeniden 6 sayıya (50-44) çıkardı. Bu çeyrekte Saric ve Lasme'den 4. faullerini almaları nedeniyle fazla faydalanamayan lacivert-beyazlılar, Janning, Draper ve Cedi Osman'ın dış atışlardan bulduğu basketlerle son çeyreğe 12 sayı farkla 63-51 galip girdi.

Anadolu Efes, dördüncü çeyrekte Janning, Perperoglou ve Milko Bjelica'nın skorer oyunuyla farkı giderek açtı. Sergilediği sert savunma ile Fenerbahçe Ülker'in kolay sayı bulmasını engelleyen lacivert-beyazlılar, 37. dakikada 22 sayılık (79-57) farka ulaştı. Son bölümde oyunu rölantiye alan ve elindeki skor avantajını iyi kullanan Anadolu Efes, müsabakadan 18 sayılık farkla 85-67 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Fenerbahçe Ülker adına 20 sayı üreten Vesely olurken, sarı-lacivertli ekipte Nemanja Bjelica ise 16 sayı ve 16 ribaundluk performansıyla "double-double" yaptı. Anadolu Efes'te ise 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı.

- Fenerbahçeli taraftarlardan yönetime tepki

Fenerbahçe yönetimiyle problem yaşayan Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu üyelerinin ağırlıklı olduğu tribünlerde, zaman zaman tepki tezahüratları yapıldı.

"Yönetim istifa" şeklinde tezahüratlar yapan taraftarlar, devre sonunda sarı-lacivertli takımı tribüne çağırmasına karşın, karşılık almadı. Takımın tribüne gelmemesi üzerine ise ıslıklarla tepki gösterildi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz