Basketbol

Ankara derbisi TED Kolejliler'in

13 Aralık 2014 Cumartesi 21:53 - Son Güncelleme 13 Aralık 2014 Cumartesi 22:13

Rönesans TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom'u 89 - 80 mağlup etti.

Türkiye Basketbol Ligi'nde iki Ankara takımını karşı karşıya getiren maçta Rönesans TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom'u 89-80 yendi.

Karşılaşmaya rakibine oranla daha etkili giren Türk Telekom, Mc Cauley ve Roll'un basketleriyle 3. dakika içinde 6 sayılık farkı (9-3) yakaladı. Green ile 3 sayılık atışlarla yüksek yüzde yakalayan Rönesans TED Ankara Kolejliler, Tucker'ın da skora katkı vermesiyle 6. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 15-13. Rakovic, Carter ve Mc Cauley'in sayılarıyla kontrolü elinde tutan Türk Telekom, ilk çeyreği 26-18 üstün geçti.

2. periyoda iyi başlayan taraf Rönesans TED Ankara Kolejliler oldu. Yaptığı sert savunmayla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan kırmızı-lacivertliler, hücumda da Tucker, Muhammed Baygül, Berent Kavaklıoğlu ve Aminu ile etkili olarak 19-2'lik seri yakaladı ve 17. dakika içinde 37-28'lik skorla öne geçti. Türk Telekom, Roll-Rakovic ikilisinin sayılarıyla farkı azaltmaya çalışsa da Rönesans TED Ankara Kolejliler, Plisnic'in basketleriyle soyunma odasına 45-37 üstün gitti.

Karşılıklı basketlerle girilen 3. çeyrekte Türk Telekom, Rakovic ile sayılar bulurken, Rönesans TED Ankara Kolejliler, Plisnic ve Tucker ile 3 sayı çizgisinin gerisinden basketler üretti ve 23. dakikaya 51-43 önde girdi. Aminu'nun boyalı alanda sergilediği başarılı oyun, Tucker'ın da art arda 3 sayılık basketleriyle kontrolü tamamen eline alan Rönesans TED Ankara Kolejliler, 27. dakika içinde farkı çift haneli sayılara taşıdı: 53-63. Türk Telekom, Mc Cauley ile farkı biraz olsun azaltsa da çeyrek 72-66 Rönesans TED Ankara Kolejliler lehine sonuçlandı.

4. periyodun ilk dakikalarında rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Türk Telekom, Mc Cauley ve Carter'ın sayılarıyla 6-0'lık seri bularak 33. dakikada skora denge getirdi: 72-72. Aminu ve Plisnic'in basketleriyle toparlanan Rönesans TED Ankara Kolejliler, rakibine 8-2'lik seriyle karşılık verdi ve 36. dakika içinde farkı yeniden 6 sayıya (74-80) çıkardı.

Her iki takım da son 4 dakikada üst üste hücumlardan boş dönerken, Rönesans TED Ankara Kolejliler, taktik faulleri sayıya çevirdi ve karşılaşmadan 89-80 galip ayrıldı.

Salon: Ankara

Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Altuğ Köselerli, Kerem Baki

Türk Telekom: Barış Ermiş 2, Roll 16, Carter 12, Mc Cauley 22, Rakovic 19, Ümit Sonkol 2, Valters 3, Cemal Nalga 2, Evren Büker 2

Rönesans TED Ankara Kolejliler: Green 19, Polat Kaya, Plisnic 12, Tucker 25, Pittman 2, Aminu 17, Muhammed Baygül 9, Önder Külçebaş, Berent Kavaklıoğlu 5, Gatens, Ayberk Olmaz

1. periyot: 26-18

Devre: 37-45

3. periyot: 66-72

Beş faulle çıkan: 39.41 Evren Büker (Türk Telekom)

Maçın ardından

Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Burak Gören, "Çok karakterli, antrenörüne ve arkadaşına sahip çıkan, birbirini destekleyen bir takımım var" dedi.

Gören, 89-80 kazandıkları Türk Telekom maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, çok saygı duyduğu ve iki sene birlikte çalışma fırsatı yakaladığı Ercüment Sunter'in takımına karşı oynadıklarını belirterek, "Kendisiyle, Kolej camiasında çok büyük başarılar elde ettik. Belki bunlar ulusal medyada fazla yer almadı ama Avrupa Kupası'nda son 8 takım arasına kalmak gibi büyük bir başarı kazanmıştık. Çok sevdiğim ağabeyime ve takımına, bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Son 4 haftada çok sert rakiplerle oynadıklarını hatırlatan Gören, "Kaybetmek her zaman takımda yara açar. Üst üste 4 maçımızı kaybetmiştik, bu nedenle Türk Telekom karşılaşması, psikolojisi son derece yüksek bir maçtı. Çok karakterli, antrenörüne ve arkadaşına sahip çıkan, birbirini destekleyen bir takımım var. Hepsiyle gurur duyuyorum. İyi oyunumuzu sonuca yansıtamıyorduk, bundan sonra bunu da başaracağız" ifadesini kullandı.

Türk Telekom cephesi

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter, Rönesans TED Ankara Kolejliler'i tebrik ederek haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Sunter, ribaundlarda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Göreve geldiğim zaman takımda iki problem tespit etmiştim. Birincisi ribaundlarda yaşadığımız sıkıntı, diğeri de Barış Ermiş'in tek oyun kurucu olması nedeniyle tüm maçı çıkarmakta zorlanması. Bugün yine ribaundlarda ezildik. Barış Ermiş'in sakatlanarak oyuna devam edememesi bize ayrı bir problem yarattı. Lig uzun bir maraton, önümüzde çok yol var" diyerek sözlerini tamamladı. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz