Basketbol

Banvit deplasmanda güldü

25 Nisan 2015 Cumartesi 19:40 - Son Güncelleme 25 Nisan 2015 Cumartesi 20:47

Banvit, deplasmanda Royal Halı Gaziantep'i 68-64 mağlup etti.

Türkiye Basketbol Ligi'nde Banvit, deplasmanda Royal Halı Gaziantep'i 68-64 yendi.

Maça iyi başlayan ev sahibi ekip, 5 dakikasını 13-5 önde bitirdiği ilk periyodun ikinci bölümünde rakibinin iyi savunması karşısında üst üste top kayıpları yaptı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Banvit, ilk periyodun sonunda skoru 17-17 yapmayı başardı.

Dengeli oyununu ikinci periyotta da sürdüren Banvit, maçın 15 dakikası geride kalırken rakibine karşı 28-25'lik üstünlük kurdu. Maçın ilk devresi, konuk ekibin 37-31'lik üstünlüğüyle sona erdi.

3. periyotta toparlanan Gaziantep ekibi, bu periyodun ilk 5 dakikası sonunda farkı azaltarak skoru 44-47'ye getirdi. Tarafların karşılıklı sayılar bulduğu periyot 52-49 Banvit'in üstünlüğüyle geçildi.

Son periyotta galibiyet iki takım arasında gidip geldi.

Royal Halı Gaziantep, zaman zaman öne geçmesine rağmen maçın son 5 dakikasına girilirken rakibinin 59-53 öne geçmesine engel alamadı. Son 5 dakikada iki takımın da sert savunma yaptı. Bitimine 40 saniye kala 64-64 eşitliğin olduğu maçı, üst üste serbest atışlar kazanan Banvit, 68-54 kazandı.

Salon: Karataş

Hakemler: Aytuğ Ekti, Ali Serkan Emlek, Hall Baldemir

Royal Halı Gaziantep: Lakovic 1, Ruzic 2, Higgins 17, Williams 12, Altan Erol 4, Stevic 2, Lorbek 17, Gökhan Şirin, Colloway 8, Can Uğur Öğüt 1

Banvit: Rowland 6, Davis 18, Mejia 16, Simmons 9, Dragicevic 7, Berky Candan, Şafak Edge 3, Veremeenko 6, Baron 3, Mutaf

1. periyot: 17-17

Devre: 31-37

3. peiyot: 49-52

5 faulle çıkanlar: 27.19 Dragicevic (Banvit), 39.32 Altan Erol (Royal Halı Gaziantep)

MAÇIN ARDINDAN

Zdovc: "Halen beşincilik şansımız var"

Türkiye Basketbol Ligi'nde sahasında Banvit'e 68-64 yenilen Royal Halı Gaziantep'in başantrenörü Jurij Zdovc, beşincilik şanslarının devam ettiğini ve bunu sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi.

Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya kazanmak için çıktıklarını ancak bireysel hatalar nedeniyle yenildiklerini dile getirdi.

Play-off şanslarının devam ettiğini ifade eden Zdovc, şöyle konuştu:

"Rakibimiz fiziksel olarak bizden daha iyi oynadı. Ofansif anlamda olmamız gereken seviyede değildik. Maç içerisinde kötü kararlar verdik. Kötü bir zamanlamayla topu paylaştık. 68 sayı yememize karşın yapmamız gereken savunmayı yapamadık. Çok kolaylıkla 10 sayı daha yiyebilirdik. Fikstürümüz iyi, hala 5'incilik şansımız var. Bunu sonuna kadar kovalayacağız. Sezon başında bir dönem sonuncuyduk ama şimdi ilk 5 için mücadele ediyoruz. İki maçımız daha var, ikisi de kolay olmayacak."

Ernak: "Önemli bir galibiyet aldık"

Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak ise karşılaşmadan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Oyunun genelinde skor üstünlüğünün kendilerinde kaldığını belirten Ernak, "Çok erken sakatlanan ve erken 5 faul gören oyuncularımız oldu. Ayrıca verim alamadığımız oyuncularımız da vardı. Fakat oyuna giren herkes galibiyete bir tuz attı. Hepsine teşekkür ediyorum, bizim için gerçekten önemli bir galibiyet elde ettik" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz