Basketbol

"Bu sezon ilkleri yaşıyoruz"

26 Temmuz 2014 Cumartesi 14:10 - Son Güncelleme 26 Temmuz 2014 Cumartesi 14:17

Tofaş'ın kulüp başkanı Efe Aydan önümüzdeki sezonu yorumladı.

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Tofaş'ın kulüp başkanı Efe Aydan, "Önümüzdeki sezon değişik bir lig olacak. 5 hatta 7 yabancıyla mücadele eden takımlar olacak. Bu, bazı dengeleri değiştirecek" dedi.

Aydan,  bu sezon ilkleri yaşadıklarını söyledi.

Kulüp olarak son 15 yıldır altyapıya yatırım yaparak yarıştıklarını dile getiren Aydan, ana branş basketbolda federasyonun aldığı karar doğrultusunda 5 yabancıyla mücadele edeceklerini belirtti.

Tofaş'ın pilot takımı MG Gençlikspor'la ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydan, şunları kaydetti:

"Türkiye Basketbol Federasyonundan büyük beklentim vardı. Maalesef yabancı sayısını 5 hatta devşirmelerle 7'ye çıkardılar. Bunun en büyük zorluğu; ümit milli takımlarda şampiyon olan genç oyuncularımızın, takımlarında çok az süre kalacak olması. Federasyondan beklentim 'gelişim ligi'nin kurulmasıydı. Birçok kulüp bunu destekledi. Maalesef federasyon bu anlamda bir girişimde bulunamayacağını söyledi. Buna rağmen en azından daha önce örneklerinde olduğu gibi, Banvit Kırmızı, Genç Telekom ve pilot takımların 'Bölgesel Lig'de mücadele etmelerinin sağlanmasını ve federasyonun bunun önünü açmasını istedik. Gerekli açıklama yapılmadı. 2. Lig'e kadar çıkmalarını, şampiyon olmaları halinde 1. Lig'e çıkmamalarını söyledik. MG Gençlikspor'la yolumuza devam edeceğiz."

Aydan, Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonunun farklı geçeceğini anlattı.

Bunun, yabancı oyuncu sayısından kaynaklandığını bildiren Aydan, "Önümüzdeki sezon değişik bir lig olacak. 5 hatta 7 yabancıyla mücadele eden takımlar olacak. Bu, bazı dengeleri değiştirecek. Biz 5 yabancıyla mücadele edeceğiz. Bunun yanında gençlerle devam edeceğiz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz