Basketbol

"Çok güzel bir lig yaşayacağız"

04 Ağustos 2015 Salı 14:26 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2015 Salı 16:37

BSL Direktörü Samer Şenbayrak, fikstür çekimi töreninde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, yeni sezonun Basketbol Süper Ligi'nin (BSL) 50. yılı olarak ön plana çıktığını vurgulayarak, "Bu yıl da hafızalardan silinmeyecek. Heyecanıyla, taraftarların desteğiyle çok güzel bir lig yaşayacağız" dedi.

Basketbol Süper Ligi 2015-2016 sezonu fikstürü kura çekiminde konuşan Şenbayrak, 28 yıl sonra Pınar Karşıyaka'nın geçen sezonun şampiyonu olduğunu hatırlatarak, bu sezon yönetim kurulunun kararıyla ligde isim değişikliğine gidildiğini kaydetti.

Basketbol Süper Lig'e yeni katılan Demir İnşaat Büyükçekmece ve Yeşil Giresun Belediyesi'ne de başarılar dileyen Şenbayrak, "FIBA kurallarına göre, Basketbol Süper Lig'deki 10 takım, Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil edebilecek. Bu da dünya basketbolunda hedeflediğimiz noktaya emin adımlarla yürüdüğümüzün göstergesidir. Bugün önemli bir gün, 2015-2016 sezonu Basketbol Süper Ligi'nin 50 yılı olarak ön plana çıkıyor. Bu yıl da hafızalardan silinmeyecek, heyecanıyla taraftarların desteğiyle çok güzel bir lig yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Efe Aydın ise "Efsaneler Yükseliyor" temalı heyecan verici bir sezonu geride bıraktıklarını belirterek, yapılan değişiklikle Basketbol Süper Ligi adını alan 'yeni ligin. değerinin artıracağını savundu.

Aydın, "Bu yaz 19 Yaş Dünya Şampiyonası'nda bronz, Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda bronz ve Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandılar. Bu genç oyuncularımızın ligimizin değerini yükseltmesi, onları Türk basketboluna kazandırılması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Basketbola destek veren resmi yayın kuruluşlarına teşekkür eden Aydın, gelecek sezonun tüm takımlara fayda getirmesi temennisinde bulundu.

"Fenerbahçe maçını kazanarak lige iyi bir giriş yapmak istiyoruz"

Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Hasan Özmeriç, Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Özmeriç, ligin ilk haftasında deplasmanda şampiyonluğun önemli adaylarından birine konuk olacaklarını belirterek, "Rakibimiz güçlü bir takım ancak biz de kaliteli ve güçlü bir kadro kurduk. Fenerbahçe maçını kazanarak lige iyi bir giriş yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sezona galibiyetle başlamanın takımın moral motivasyonu açısından büyük önem taşıyacağına dikkati çeken Özmeriç, "Elimizden gelenin en iyisini yaparak, İstanbul'dan galibiyetle dönmeyi hedefliyoruz. Takıma katılan yeni isimlerle uyum sürecini bir an önce atlatmak istiyoruz. Ligde başarılı sonuçlar alabilmek için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"Her takım iyi transferler yaptı, şu an için herkes kapalı kutu durumunda"

Basketbol Süper Ligi (BSL) takımlarından Türk Telekom'da başantrenör Ercüment Sunter, takımların iyi transferler yaptığını ve ilk hafta için herkesin "kapalı kutu" olduğunu söyledi.

Sunter, ligin ilk haftasında sahalarında Demir İnşaat TÜYAP Büyükçekmece'yi konuk edeceklerini belirterek, "Takımlar henüz hazırlık maçlarını dahi oynamadı. Bu nedenle her takım şu an için kapalı kutu durumunda" dedi.

İlk haftaki rakipleri Demir İnşaat TÜYAP Büyükçekmece'nin ligin yeni takımlarından olduğuna dikkati çeken Sunter, şöyle konuştu:

"İlk hafta maçları her zaman zor geçer. Lig başlamadan önce rakibimizle bir turnuvada karşılaşacağız. Bu maçla birlikte rakibimiz hakkında daha iyi bilgi sahibi olacağız. Bütçemize oranla geçen seneden daha iyi bir takım oluşturduk. Avrupa Kupası'nda 4'lü finali, Basketbol Süper Ligi'nde de play-off'lara kalmayı hedefliyoruz."

"Lige iyi başlangıç yapıp, ligi iyi bitirmek istiyoruz"

Yeşilgiresun Belediyespor'da yönetim kurulu üyesi Bülent Yavuz ise lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

Yavuz, ligde çok güçlü takımların olduğunu, bu nedenle de tüm maçların çok zor geçeceğini vurguladı.

Fikstürü, kolay ya da zor diye nitelendirmenin doğru olmadığını ifade eden Yavuz, "Lige iyi bir başlangıç yapıp, ligi iyi bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bülent Yavuz, fikstür çekimi öncesi sezona Uşak Sportif maçı ile başlayacakları yönünde tahminlerinin olduğunu, bunun da gerçekleştiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Bana soruyorlardı. 'İlk hafta kiminle oynayalım' diye. Ben Uşak Sportif'i istiyordum. Çünkü iki sezon önce 2. lige Uşak Sportif maçı ile başlamıştık. İlk maçın deplasmanda olması bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Sonuç olarak ligde her takımla oynamak zorundasınız. Sezonun ilk iç saha maçını ikinci hafta evimizde Beşiktaş ile oynayacağız. Yeşilgiresun Belediyespor ismini canlı yayında görmek, fikstürde Yeşilgiresun Belediyespor'un karşısında Beşiktaş, Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Galatasaray gibi büyük kulüplerle yazması bizi mutlu etti."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz