Basketbol

Daçka Antep'te son saniyede galip

28 Şubat 2015 Cumartesi 19:32 - Son Güncelleme 28 Şubat 2015 Cumartesi 20:06

Darüşşafaka Doğuş, Royal Halı Gaziantep'i son saniyede devirdi.

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'nde Royal Halı Gaziantep, sahasında Darüşşafaka Doğuş'a 72- 69 yenildi.

Çekişmeli başlayan maçın daha ilk dakikalarından itibaren iki takımda peş peşe sayılar buldu. Rakibinin zaman zaman önüne geçen ev sahibi ekip, maçın ilk 5 dakikası geride kalırken 11-9 üstünlük yakaladı. Bu periyodun kalan dakikalarında da iyi savunma yapan Royal Halı Gaziantep, ilk periyodu 21-16 önde tamamladı.

İkinci periyotta ise ev sahibi ekibin top kayıplarını iyi değerlendiren Darüşşafaka Doğuş, oyuna hakimiyetini koymaya başladı. Maçın 15. dakikası geride kalırken skora 25-25'lik denge getiren Darüşşafaka Doğuş, soyunma odasına 36-34 üstün gitti.

Üçüncü periyotta ise her iki takım da sert savunmanın hakim olduğu bir oyun sergiledi. Bu çeyreğin ilk 5 dakikasında her iki takım da karşılıklı sayılar üretti ve konuk ekip farkın kapanmasına izin vermedi: 40-46. Periyodun kalan bölümünde rakibinin öne geçmesine engel olan Darüşşafaka Doğuş, çeyreği 54-50 önde geçti.

Maçın son çeyreğinde ise heyecan arttı. Bu periyodun ilk dakikalarında konuk ekip peş peşe top kayıpları yaparken, Royal Halı Gaziantep, Lakovic'in 3 sayılık basketiyle uzun bir aradan sonra 56-55'lik skorla öne geçti.

Rakibinin öne geçme çabalarına izin vermeyen ev sahibi ekip, 34. dakikaya da 60-58 üstün girdi. Royal Halı Gaziantep, bitime 3 dakika kala farkı 5 sayıya (66-61) çıkarsa da son 30 saniyeye girilirken skora bir kez daha denge geldi: 69-69.

Royal Halı Gaziantep, hücumdan boş dönerken, son saniyede Lucas ile 3 sayılık basket bulan Darüşşafaka Doğuş, karşılaşmadan 72-69 galip ayrıldı.

Salon: Şahinbey Karataş

Hakemler: Emin Moğulkoç, İsmail Aydın, Osman Sinan İşgüder

Royal Halı Gaziantep: Ruzic 7, Higgins 14, Williams 18, Colloway 4, Altan Erol 3, Lakovic 13, Stevic, Gagic 10, Erden Eryüz, Can Uğur Öğüt

Darüşşafaka Doğuş: Farmar 9, Vidmar 3, Lucas 15, Ersin Dağlı 14, Hüseyin Göksenin Köksal 6, Brown 2, Mehmet Yağmur 5, Metin Türel, Seibutis 7, Ermal Kurtoğlu 5, Shurna 6

1. periyot: 21-16

Devre: 34-36

3. periyot: 50-54

5 faulle çıkan: 39.07 Altan Erol (Royal Halı Gaziantep)

MAÇIN ARDINDAN

Zdovc:"İyi bir maç çıkardık ama..."

Türkiye Basketbol Liginde Darüşşafaka Doğuş'a 72-69 yenilen Royal Halı Gaziantep'in basşantrenörü Jurij Zdovc, hücumda ve savunmada saçma hatalar yaptıklarını söyledi.

Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibini kutlayarak, "Bu sonucun nedenini bir türlü çözemiyorum. Resmen kendimizle mücadele ediyoruz. İyi bir maç çıkardık ama hücumda ve savunmada çok saçma hatalar yaptık" dedi.

Yapılan son transferlerle daha iyi hale geldiklerini anlatan Zdovc, tüm çabalarının galibiyeti ulaşmaya yetmediğini kaydetti.

Mahmuti:"Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti de karşılaşmanın çok keyifli geçtiğini, bu yüzden de her iki takımın yürekten tebriği hak ettiğini belirtti.

Maçın baştan sona sürekli 4-5 sayılık farklarla her iki tarafa gidip geldiğini anlatan Mahmuti, "Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Çünkü 4-5 maçı çok küçük farklarla kaybettik. Gaziantep deplasmanında ise son dakikada farklı mağluptuk. Böyle bir durumda maçı çevirmek zordur. Buna rağmen oyuncularım mücadeleden hiç kopmadılar. Bu yüzden oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz