Basketbol

Daçka, TOFAŞ'a fark attı

06 Aralık 2014 Cumartesi 20:21 - Son Güncelleme 06 Aralık 2014 Cumartesi 21:02

Türkiye Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş, TOFAŞ'ı farklı mağlup etti.

Türkiye Basketbol Ligi 9. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, TOFAŞ'ı 88-61yendi. Darüşşafa Doğuş, bu sonuçla ligde 7. galibiyetini elde ederken, TOFAŞ 6. kez mağlup oldu.

Karşılaşmaya dış atışlardan bulduğu basketlerle başlayan Darüşşafaka Doğuş, 5. dakikada 12-8 öne geçti. TOFAŞ, Wood ve Harris ile skor bulurken, ev sahibi takım üç sayı çizgisinin gerisinden etkili olmaya devam etti ve ilk periyodu 26-21 önde bitirdi.

İkinci periyoda iyi başlayan Darüşşafaka Doğuş, sayı üretmekte zorlanan rakibi karşısında 18-2'lik seri bularak 17. dakikada 21 sayılık (44-23) fark yakaladı. Ev sahibi ekip, soyunma odasına 45-33 üstün gitti.

Savunmada zorlanan rakibi karşısında ikinci yarıya da iyi başlayan Darüşşafaka Doğuş, Gordon, Greer ve Göksenin ile 9-2'lik seri buldu ve 23. dakikada 54-35'lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Oyun disiplininden kopan TOFAŞ karşısında Shurna ile skor üretmeye devam eden Darüşşafaka Doğuş, son periyoda da 76-48 önde girdi.

Final periyodunda da kontrolü elinde bulunduran Darüşşafaka Doğuş, rakibine şans tanımadı ve sahadan 88-61 galip ayrıldı.

Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Alper Altuğ Köselerli, Semih Vural

Darüşşafaka Doğuş: Greer 12, Göksenin Köksal 8, Gordon 10, Shurna 19, Vidmar 3, Mehmet Yağmur 6, Metin Türen 5, Ersin Dağlı 7, Brown 9, Ermal Kurtoğlu 4, Seibutis 5, Erbil Eroğlu

TOFAŞ: Wood 19, Yiğit Arslan 5, Harris 11, Qvale 8, Smith 4, Elonu 2, Samet Geyik 4, Patterson, Erol Can Çinko, Tayfun Erülkü 4, Muhsin Yaşar 4

1. Periyot: 26-21

Devre: 45-33

3. Periyot: 76-48

5 faulle çıkan: 39.22 Smith (TOFAŞ)

Maçın ardından

Mahmuti: "Üçüncü çeyrekte çok iyi oynadık"

Türkiye Basketbol Ligi'nde TOFAŞ'ı yenen Darüşşafaka Doğuş'ta başantrenör Oktay Mahmuti, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, karşılaşmaya tutuk başladıklarını dile getirdi. Mahmuti, "İkinci çeyrekte hızlı hücumla farkı açmaya çalıştık ve bunu da başardık. Ancak en iyi basketbolumuzu üçüncü çeyrekte oynadık. Bazı hatalarımız oldu ama bu kadar farklı kazanılan bir maçın ardından bunları konuşmak doğru olmaz. Zaten son çeyrek rutin bir şekilde tamamlandı. Zorlu bir ligde galip gelmek önemli. Bundan sonraki karşılaşmalarımızda da en iyisini yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Oktay Mahmuti, ligde iyi gittiklerini belirterek, "Hedef play-off'lara girmek. Her maça en iyi şekilde çalışıyoruz. Bugüne kadar hedefimizden bir sapma yok. Biz her maçı bir final olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

TOFAŞ Başantrenörü Toker: "Rakibin iyi oyununa cevap veremedik"

TOFAŞ Başantrenörü Erhan Toker ise hafta içinde FIBA EuroChallenge Kupası'nda Rusya'nın Avtador Saratov takımı karşısında ağır bir yenilgi aldıklarını ve sadece iki gün çalışarak Darüşşafaka Doğuş maçına hazırlandıklarını anlattı. Toker, "Maça kötü başlamadık ama rakip daha sonra kontrolü ele geçirdi. Biz cevap veremeyince de fark açıldı. Galibiyetten dolayı rakibimizi tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz