Basketbol

Eskişehir Basket'e hayat öpücüğü

02 Mayıs 2015 Cumartesi 19:32 - Son Güncelleme 02 Mayıs 2015 Cumartesi 20:43

Eskişehir Basket, Royal Halı Gaziantep'i yenerek ligde kalma umudunu sürdürdü.

Türkiye Basketbol Ligi 29. hafta karşılaşmasında NSK Eskişehir Basket, Royal Halı Gaziantep'i 92-81 yendi. Son periyottaki oyunuyla ligde 9. galibiyetini alan NSK Eskişehir Basket, normal sezonun son hafta maçları öncesi ligde kalabilme şansını devam ettirdi.

Çekişmeli başlayan müsabakanın ilk periyodu 21-21 eşitlikle geçilirken, ikinci çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Royal Halı Gaziantep, devreyi 44-37 galip durumda kapattı.

Tüm çabasına rağmen rakibi karşısında üstünlüğü ele alamayan NSK Eskişehir Basket'in üçüncü çeyrekteki performansı da farkın kapanmasına yetmedi. Konuk ekip son periyoda 6 sayı farkla 67-61 önde girdi.

NSK Eskişehir Basket, maçın son çeyreğinde oyunun kontrolünü eline geçirmeyi başardı. Rakibiyle arasındaki sayı farkını kapatan ev sahibi ekip, maçtan 11 sayı farkla, 92-81 galip ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla 9. galibiyetini alan NSK Eskişehir Basket, normal sezonun son hafta maçları öncesi ligde kalabilme şansını devam ettirdi.

Salon: Anadolu Üniversitesi

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Ahmet Ersan Ergüler, Ergin Sarı

NSK Eskişehir Basket: Kartal Özmızrak 8, Randle 16, Ahmet Buğrahan Tuncer 5, Brackins 6, Haislip 23, Harris 19, Walsh 13, Homan 2

Royal Halı Gaziantep: Lakovic 15, Stevic 7, Gagic 19, Ruzic 3, Higgins 12, Williams 4, Colloway 18, Altan Erol 3

1. Periyot: 21-21

Devre: 37-44

3. Periyot: 61-67

Beş faulle çıkanlar: 37.35 Williams, 38.24 Altan Erol, 39.27 Stevic (Royal Halı Gaziantep)

MAÇIN ARDINDAN

Greenberg: "Takımın yüreğini sahaya koyduğunu söyleyebilirim"

NSK Eskişehir Basket Başantrenörü Brad Greenberg, Royal Halı Gaziantep'i 92-81 yendikleri karşılaşmaya ilişkin, "Takımın yüreğini sahaya koyduğunu söyleyebilirim" dedi.

Greenberg, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Royal Halı Gaziantep karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

"Takımın yüreğini sahaya koyduğunu söyleyebilirim" diyen Greenberg, şöyle devam etti:

"Sert ve güzel oynadılar. İlk yarının sonlarına doğru 10 sayı geriye düştük. İkinci yarıdan daha agresif bir savunma yaptık. Haislip, ikinci yarıda çok iyiydi. Yedeklerdeki üç kişiden kritik yardımlar aldık. Harris, çok güçlü bir maç çıkardı. Buğra verilen şansı çok iyi kullandı. Onunla gurur duyuyorum. Böyle önemli bir maçta geriden gelip kazanmak için bu tip eforlar ortaya koymamız lazım. Önümüzdeki hafta Trabzon'da önemli işlerimiz var. Taraftarımız bizim için çok büyük fark yaratıyor. Eskişehir çok güzel bir şehir. Evimizde üst üste 6. galibiyetimiz. Keşke daha fazla olsaydı. Umarız ki önümüzdeki sezonlarda daha iyi yerlere geliriz. Şehrin iyi bir basketbol takımını desteklemek için potansiyeli var."

Royal Halı Gaziantep cephesi

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc ise ev sahibi takımın antrenörü Greenberg'i tebrik etti.

Rakibin maçın sonunda daha iyi olduğunu dile getiren Zdovc, "Bu tarz bir maç bekliyorduk. Her şeyi yaptık ve sonuna kadar mücadele ettik. Fakat bir noktadan sonra kilitlendik. 92 sayı atan bir takımı bir yerden sonra durdurmaya çözüm bulamadık. Önümüzdeki maça hazırlanacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz