Basketbol

Galatasaray ile yollarını resmen ayırdı!

02 Mart 2015 Pazartesi 16:36 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 17:31

Galatasaray'da deprem! Arroyo, Galatasaray ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Galatasaray Liv Hospital'ın Porto Rikolu oyun kurucusu Carlos Arroyo, takımdan ayrıldığını resmen açıkladı.

Sarı-kırmızı ekipteki Arroyo krizi ayrılıkla noktalandı. Sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen Arroyo, ABD'den dönüşü sonrası Galatasaray yönetimine "Alacaklarım bir gün içinde ödenmez ise geri giderim" tehdidinde bulundu. Galatasaray, bu istek sonrası Porto Rikolu yıldıza rest çekti.

Galatasaray Kulübü'nün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, GSTV'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunun da bildiği gibi, tüm sporcularımıza ödemelerimizi belli bir takvim içinde yapıyoruz. Biraz gecikmeli olmakla beraber yükümlülüklerimizi eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Tüm takım ve sporcular, içinden geçtiğimiz sürecin getirdiği bu koşullara riayet edip, sahada mücadele ederken, Arroyo'nun da aynı hassasiyeti göstermesini beklerdik."

Şimdiye kadar 4.5 milyon dolar ödedik

Sarı-kırmızılı takımda başarılı bir performans ortaya kolan Arroyo'nun bugüne kadar toplam 4,5 milyon dolar tutarında ücret aldığını aktaran Aküzüm, "Yöneticiler, antrenörler, oyuncular dahil, hiç kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Kulüp içinde herhangi bir isme ayrımcılık yapmamız da söz konusu olamaz. Bütün sporcularımız bizim için çok değerlidir. Ender, Sinan, Kerem ne kadar değerli ise Carlos da o kadar değerlidir. Ayrımcılık yapamayız" değerlendirmesinde bulundu. 

"Davranışlarını kabul etmemiz mümkün değil"

Aküzüm, Porto Rikolu oyuncunun davranışları nedeniyle başantrenör Ergin Ataman'ın rapor verdiğini açıklayarak, şunları söyledi:

"Ergin Ataman hocamızın verdiği rapora göre Arroyo, maalesef takım içi dengeleri bozacak şekilde davranmıştır. Rest çekmesini, tehdit etmesini, 'uçak biletimi aldım, gidiyorum' gibi davranışlarını kabul etmemiz mümkün değil. Arroyo, mazereti olmamasına rağmen, dün Anadolu Efes maçına ve öncesindeki kampa gelmeyerek hata yapmıştır. Galatasaray ailesindeki herkes, Galatasaray'dan büyük olmadığını anlamalı ve bunun gerektirdiği şekilde davranmalıdır."

Arroyo resmen açıkladı

Galatasaray'dan kısa süre sonra sonra Arroyo'dan bir açıklama geldi. 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılılardan ayrılma kararı aldığı için derin üzüntü duyduğunu ifade eden Carlos Arroyo, kulübün içinde bulunduğu finansal durumu göz önünde bulundurarak Galatasaray Liv Hospital takımının bir parçası olamayacağını belirtti.

Arroyo, açıklamasında, sarı-kırmızılılarda görev yaptığı 3 sezon boyunca kendisine destek olan Galatasaray taraftarlarına, başantrenör Ergin Ataman'a ve takım arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

İşte Arroyo'nun o açıklaması

"Galatasaray ile olan birlikteliğimi sonlandırma kararı aldığımı büyük bir üzüntüyle medyaya ve ateşli taraftarlarımza bildiririm. Bu kararı uzun ve dikkatli bir düşünme süreci sonrasında aldım. Galatasaray'ın sahip olduğu dengesiz ve tutarsız finansal durumu benim artık buranın bir parçası olamayacağımı gösterdi. Galatasaray'ın sadık taraftarlarına çok teşekkür ederim. Geride kalan 3 yılda bana byük bir sevgi ve saygı gösterdiler. Onlar her zaman benim kalbimde çok özel bir yere sahip olacaklar. Bir teşekkür de bana bu unutulmaz yıllarda mutlak güven duyan koç Ergin Ataman'a. Kariyerimi yukarı taşımak için bir şeyler yapan herkes ve her şey için müteşşekirim."

Aküzüm: "Sözleşme fesih kararı bize resmi olarak ulaşmadı"

Arrroyo'dan sonra Galatasaray cephesinden bir açıklama daha geldi. Kulübün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, Carlos Arroyo'nun takımdan ayrılma kararının resmi olarak kendilerine ulaşmadığını ancak yine de bekledikleri bir gelişme olduğunu söyledi.

Ural Aküzüm, AA'ya yaptığı açıklamada, "Carlos Arroyo'nun sözleşme fesih kararı bize resmi olarak ulaşmadı ama son dönemde yaşananların ardından böyle bir gelişmeyi bekliyorduk" dedi.

Porto Rikolu oyuncunun ödemeler konusunda kendisine ayrıcalık istediğini aktaran Aküzüm, şöyle konuştu:

"Arroyo, takım arkadaşlarından farklı muamele görmesi gerektiğini ve başka oyuncuların nasıl bir ödeme planı olduğunun kendisini ilgilendirmediğini söyledi. Eğer tüm alacakları ödenmezse, yarın sabah 06.30 uçağıyla döneceğini bize iletti. Biz kulüp olarak tehdide boyun eğmeyiz. Bir oyuncunun, kulübüne karşı duruşuna da dikkat etmesi lazım. Zaten kulüpte futbol dahil birçok branşta ödemeler gecikmeli olarak yapılabiliyor. Arroyo ise hiçbir şekilde gecikmeli ödemeyi kabul etmediğini söyledi. Tüm oyuncularım mevcut takvimi kabul etti ama o etmedi. 'Benim paramı ödeyeceksiniz' dedi. Hukuken haklı ancak takımdaşlığa uymayan bir tutum."

NBA'den Beşiktaş'a, Beşiktaş'tan Galatasaray'a...

Kariyerinin büyük bir bölümünü NBA'de geçiren Arroyo, 2011'de Beşiktaş'a gelmiş burada geçirdiği bir sezonun ardından 2012 yılında Galatasaray'a imza atmıştı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz