Basketbol

"Heyecanlandık ama kazanmayı bildik"

02 Mart 2015 Pazartesi 22:53 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 22:56

F.Bahçe Ülker Antrenörü Obradovic, kazanmayı bildiklerini söyledi.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'yı, maçın kilit noktalarında heyecanlanmalarına rağmen 70-62 yendiklerini söyledi.

Obradovic, Ülker Sports Arena'daki karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, takımı adına inişli çıkışlı bir oyun olduğunu belirterek, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

"İlk yarının sonunu, kötü oynadık. Maçın son 5 dakikasında, sorunlar yaşadık. Maçın kilit noktasında heyecanlandık ama kazanmayı bildik. Bu, çözmemiz gereken bir sorun. Pınar Karşıyaka, çok önemli ve güçlü bir takım. Sonuna kadar karakterini gösterdi. Onlara da Avrupa maçlarında başarılar dilemek istiyorum. Taraftara teşekkür ediyorum. Sezonun çok kritik bir noktasındayız şu an. Bu yüzden takımdaki herkesin birbirine yardımcı olması gerekiyor. Bugünkü rotasyonda Goudelock çok süre aldı, bunu da gözden geçireceğim."

THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda CSKA Moskova'yı yendikleri maçtan sonra işlerinin daha da zorlaştığını vurgulayan Obradovic, "Rusya'da maçtan sonra oyuncularıma, 'bizim için zorlu dönem şimdi başlıyor' dedim. Nizhny maçını düşüneceğiz şimdi. Sonra sıradaki maçlara bakacağız. Çok iyi bir pozisyondayız. Değerini anlamamız gerekiyor. Oyuncuların bunu anlaması çok önemli" diye konuştu.

Sarıca: "Hatalarla dolu bir maç oldu"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise iki takımın da çok kötü basketbol oynadığını ifade etti.

İki ekibin de iyi mücadele etmesine rağmen istediklerini sahaya yansıtamadıklarını anlatan Sarıca, "Basketbol adına hatalarla dolu bir maçtı. Çok fazla basit hata yaptık. Sezonun en kötü performanslarından biriydi. Savunmadaki direncimiz iyiydi sadece. Kötü oynamamıza rağmen maçı kazanacak bir bölüme getirdik ama galip gelemedik. 48 saatten az bir süre sonra Avrupa maçımız var. Bununla ilgili konsantrasyon kaybımız da vardı" ifadelerini kullandı.

FIBA Avrupa Kupası'nda Lietuvas Rytas ile yapacakları maç öncesi, Fenerbahçe Ülker mücadelesini dün oynamak için Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvurduklarını ancak bu taleplerinin kabul görmediğini belirten Sarıca, "Fenerbahçe Ülker de cuma günü maç yaptığı için pazar oynamak istemedi. Onlar da haklı. Fenerbahçe Ülker'in kadro derinliği iki kulvar için daha müsait olduğu için adil olan pazar oynanması olabilirdi. Daha erken bir saatte de oynanabilirdi. Biz de bununla ilgili bir başvuru yaptık ama maalesef kabul olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz