Basketbol

Obradovic yeni sezondan umutlu

29 Ağustos 2014 Cuma 23:03 - Son Güncelleme 29 Ağustos 2014 Cuma 23:05

"Bu sezonun daha iyi olacağına inanıyorum"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, bu sezon mücadele edecekleri kulvarlarda geçen sezondan daha iyi olacaklarına inandığını söyledi.

FBTV'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Sırp antrenör, sarı-lacivertli takımın başına geçtiği geçen sezonu iyi geçirdiklerini ve kupalar kazandıklarını ifade etti.

Yeni sezon için iyi bir şekilde hazırlandıklarını anlatan Obradovic, "Bu sezonun daha iyi olacağına inanıyorum. Şu anda da çok sayıda testler ve çalışmalar yapıyoruz. Bunlar sonucunda da sezonun nasıl geçeceğini tahmin edebileceğiz. Şu an sadece 5 eksiğimiz var. Bunlar da milli takımlarda olan Emir, Oğuz, Bogdan, Zoric ve Bjelica. Geçen sezonla da kıyaslayınca bu sene tam kadroyuz diyebilirim. Geçtiğimiz sezonu genç oyuncularla açmıştık. Bu sene ise tam takımız diyebilirim. Yeni transferlerimiz de aramızda olacaklar" diye konuştu.

Zeljko Obradovic, bu sezon THY Avrupa Ligi'nde güçlü rakiplerle karşılaşacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Avrupa Ligi'nde aslında bütün gruplar zor. Çünkü bu organizasyonda bütün ülkelerin şampiyon takımları yer alıyor. Ancak ne olursa olsun bizim her türlü rakibe karşı hazır olmamız gerekiyor. Çok iyi bir kadromuz var ve her şey bizim elimizde. Geçen sezona göre çok daha farklı bir takım olduğumuza inanıyorum. Asbaşkanımız Sayın Ahmet Özokur ve genel menajerimiz Maurizio Gherardini'ye çok teşekkür etmek istiyorum. Geçen sezon biter bitmez hemen bu sezonu planlamaya başladık. Şu andaki takımımızla da çok mutluyum ve inanıyorum ki Avrupa Ligi'nde de başarılı olacağız. Tabii bunu yapabilmemiz için çok fazla çalışmamız gerekiyor."

"Önemli olan oyuncuların ortaya koyduğu performanstır"

Tecrübeli antrenör, kendisi için önemli olanın oyuncuların ortaya koyduğu performans olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Benim için oyuncularımın uyruğu önemli değil, asıl olan kaliteleri ve nasıl oynadıklarıdır. Kim kendini daha iyi bir şekilde gösterirse o formayı alacaktır. Ben Türk ve genç oyunculara fazlasıyla şans verdiğime inanıyorum. Ama baktığınızda da elimizde 16 oyuncu var ve rekabet halinde olacaklarına da inanıyorum. Önemli olan ortaya koydukları performanstır. Basketbol için tutkum, sporcumun her gün kendisini geliştirmesi ve basketbolu sevmesidir."

Sırp antrenör, İstanbul'u çok sevdiğini ve burada çok mutlu olduğunu dile getirerek, "İstediğim her yere ulaşabiliyorum. Ayrıca ligdeki maçlarımız nedeniyle birçok şehir gördüm ve en çok hoşuma giden İzmir oldu" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'in başantrenörlüğüne getirilen vatandaşı Dusan Ivkovic'in çok önemli bir isim olduğuna dikkati çeken Obradovic, "Onun burada olmasından dolayı çok mutluyum. Dusan Ivkovic ile hem aile dostuyuz hem de kendisi benim öğretmenim. Görev yaptığımız diğer ülkelerde de birçok kez karşı karşıya geldik. Yine aynı ülkede olmak çok güzel" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz